ارز دیجیتال چیست به زبان ساده
یکی از تحولات بزرگی که در نوع سرمایهگذاری اتفاق افتاده است ورود ارزهای دیجیتال به دنیای مالی است. بنابراین یکی از ضروریات برای هر کسی در دنیای مدرن و دیجیتال امروز آشنایی با دنیای رمزارزها و اصطلاحات پرکاربرد آن است. در این مطلب تلاشمان این است که با برخی از مفاهیم مهم به طور کامل آشنا شده و بتوانیم وارد دنیای ارز دیجیتال شویم.
در واقع قصد داریم به سوال ارز دیجیتال چیست به زبان ساده پاسخ دهیم تا افراد مبتدی بتوانند پاسخ بسیاری از سوالات خود را بیابند.اگر برخی از مفاهیمی که در این مقاله به کار رفتهاند برایتان نا آشنا هستند، میتوانید در سایتهایی همچون آکادمی امید فدوی و با مطالعه مقالهها و آموزشهای رایگان، با آنها بیشتر آشنا شوید.
ویژگی مهم و اساسی ارزهای دیجیتالارز دیجیتال با توجه به خصوصیات بسیار بارز و متفاوتش موجب جلب توجه بیشتر سرمایهگذاران جهان در این حوزه شده است. اما یکی از مهمترین دلایل محوبیت آن غیرمتمرکز بودن رمزارزهاست. به این معنا که این ارزها در نظارت هیچ ارگان، سازمان، دولت یا شخصی نیستند و به این ترتیب هیچ شخصی نمیتواند در روند آن به صورت خودسرانه دخالت کند بلکه این سرمایهگذاران هستند که ارزها را مدیریت میکنند.
اگر قصد ورود به این بازار را دارید، بهتر است ابتدا با فرآیندهایی همچون ساخت اکانت بایننس و نحوهی خرید و فروش ارز آشنا شوید. چرا که بایننس یکی از صرافیهای بسیار مهم ارز دیجیتال است که به شما در معاملهی انواع رمزارزها کمک خواهد کرد.برای آنکه با دنیای کریپتوکارنسی آشنا شوید، ابتدا چند مورد از اصطلاحات مهم این بازار را با شما در میان میگذاریم.
برخی از اصطلاحات مهم در دنیای ارزهای دیجیتال
آشنایی با اصطلاحات زیر به شما کمک میکند تا درک درستتری از ارزهای دیجیتال داشته باشید. از طرفی چه قصد آشنایی داشته باشید چه قصد سرمایهگذاری، حتما باید با مفاهیم زیر آشنا شوید.
شت کوین (Shitcoin)
یکی از مهمترین عباراتی که در ارز دیجیتال بسیار به گوشتان میخورد اصطلاح «شت کوین» است. شت کوین ها درواقع رمز ارزهای با ارزشهای بسیار پایینی هستند که تعداد آنها کم هم نیست. نکته مهم در مورد شت کوینها این است که بسیاری از آنها پس از مدتی از بین میروند.
فیات (Fiat)
فیات به واحدهای پولی هر کشوری گفته میشود که درواقع همان ارزهای ملی هستند. برخی از فیاتهای مهم دلار و یورو هستند.
بلاک چین (Blockchain)
به صورت بسیار سادهای میتوان بلاک چین را اینگونه معرفی کرد: زنجیرهای از بلاکها که در هر بلاک اطلاعات مربوط به معاملات ارز دیجیتال مورد نظر قرار دارد، به طوری که این اطلاعات قابل تغییر نیستند.
آلت کوین (Altcoin)
آلت کوین به همه رمزارزها به جز بیت کوین گفته میشود. آلت کوینها همه پس از بیت کوین پدیده آمدهاند.
کیف پول (Wallet)
همانطور که شما پول و مدارک مهم خود را در کیف پول خود نگهداری میکنید برای نگهداری از ارزهای دیجیتال نیز کیف پولی وجود دارد. کیف پول محل مطمئنی برای حفاظت از رمزارزهای شما است.
پامپ و دامپ (Pump & Dump)
ارزش رمزارزها با توجه به شرایط مختلف مدام در حال تغییر است. برای نمونه ارزش یک ارز به خصوص در یک دوره زمانی به صورت ناگهانی چشمگیری رشد میکند یا برعکس به صورت ناگهانی ریزش میکند. به رشد ناگهانی ارزش رمز ارزها پامپ و به ریزش ناگهانی آنها دامپ گفته میشود.
ترسِ از دست دادن (FOMO)
این اصطلاح مختص به دنیای ارزهای دیجیتال نشده بلکه در علوم مختلفی استفاده میشود. معنای فومو به این صورت است که سرمایهگذار در برههای از زمان دچار ترس از دست دادن سود ارزها میشود. به این صورت که برای نمونه اگر ارزی به شدت در حال رشد است و شخصی هنوز از آن ارز مخصوص خریداری نکرده است نگران از دست دادن سودی است که میتواند با خرید آن ارز به دست آورد. یا برعکس زمانی که شخصی که احساس میکند در صورت جابهجا نکردن سرمایه خود ممکن است سود زیادی را از دست بدهد.
صرافی ارز دیجیتالصرافی ارز دیجیتال همچون دیگر صرافیها جایی برای خرید و فروش ارز است. سرمایهگذاران ایرانی از صرافیهای ایرانی و خارجی مختلفی برای خرید و فروش ارز استفاده میکنند. همانطور که گفتیم یکی از اولین کارهای شما در این بازار میتواند ساخت اکانت بایننس باشد تا بتوانید اقدام به خرید و فروش ارز کنید. البته پس از آنکه آموزشهای لازم را از طریق افراد متخصص و مراجع آموزشی همچون آکادمی امید فدوی پشت سر گذاشتید.
استخراج (Mining)
رمزارزها در طی یک فرآیندی که به آن ماینینگ یا استخراج گفته میشود قابل معامله و دسترسی میشوند. این فرآیند شامل رمزگشاییهای بهخصوصی است که مربوط به علوم برنامهنویسی میشود.گفتیم که رمزارزها دارای ویژگیهای منحصربهفردی هستند که باعث شده تا توجهات زیادی را به خود جلب کنند. در ادامه به مزایا و معایب ارزهای دیجیتال میپردازیم.
مزایای ارزهای دیجیتال کدامند؟
حال که برخی اصطلاحات مهم این حوزه را شناختهاید، بهتر است مروری بر مزایای ورود به این بازار داشته باشیم.
* در دنیای ارزهای دیجیتال هزینه معاملات یا همان کارمزدها بسیار کمتر از معاملات دیگر است.
* هر شخصی از هر نقطه از دنیا میتواند وارد دنیای ارزهای دیجیتال شده و سرمایهگذاری کند.
* امنیت بسیار بالایی نسبت به دیگر سرمایهگذاریها و همچنین نسبت به فیاتها یا ارزهای سنتی دارند.
* هیچ سازمان یا شخصی قادر به مصادره یا بلوکه کردن رمز ارزها نیست.
* ارزهای دیجیتال تورمزا نیستند و به همین دلیل باعث دگرگونی اقتصاد دولتها نمیشوند.
معایب ارزهای دیجیتال کدامند؟
البته سرمایهگذاری در این بازار در حال حاضر معایبی نیز دارد که آنها را در زیر میخوانید.
* قیمت این ارزها از شایعات و اخبار گوناگون تاثیرپذیری بالایی دارد و این موضوع میتواند موجب نوسان در قیمتهای آنها شود.
* ممکن است برخی از افراد تصور کنند که استفاده از رمزارزها کار پیچیده و سختی است اما برای انجام هر کاری به صورت درست باید اطلاعات صحیحی را مطالعه کرد و روند انجام آن را یاد گرفت.
* ارزهای دیجیتال در برهههای گوناگون دچار نوسانات شدیدی میشوند. این دلیل بیاعتمادی برخی از سرمایهگذارانیست که ریسکپذیری پایینی دارند.
روشهای دسترسی و کسب ارزهای دیجیتال
به عنوان یک سرمایهگذار از سه روش میتوان ارز دیجیتال کسب کرد.
* روش اول: معامله کردن. معاملهگران به خریدوفروش ارزهای دیجیتال میپردازند. اگر این کار را عاقلانه و هوشمندانه انجام شود سود بسیاری به سرمایهگذار تعلق میگردد. البته چنین فردی باید قادر باشد بازار ارزهای دیجیتال را به خوبی تجزیه و تحلیل کند و به صورت مداوم پیگیر اخبار آن باشد.
* روش دوم: هولد کردن (Hold). هولد کردن یعنی خرید ارزهای دیجیتال مناسب و نگهداری از آنها در کیف پول امن و مطمئن. این افراد به دلایل مختلفی مانند کمبود وقت و … از معامله کردن در فضای رمزامرزها خودداری کرده بلکه سرمایه خود را به ارز تبدیل میکنند و نگه میدارند.
* روش سوم: استخراج. استخراج کردن ارز دیجیتال از دیگر روشهای دستیابی به رمزارزها است. کسانی که از طریق استخراج یا ماینینگ به ارز دیجیتال دست پیدا میکنند میتوانند ارز خود را هولد کنند (نگهدارند) یا معامله کنند.
البته خرید و فروش و ترید کردن ارز دیجیتال به همین سادگیها هم نیست. شما باید بتوانید قیمتهای مناسب برای خرید و فروش یک ارز را تشخیص دهید. چنین کاری نیاز به یادگیری مهارتهای تحلیل تکنیکال و فاندامنتال است. برای این منظور دورههای آموزشی جامع آکادمی امید فدوی میتواند یکی از راهحلهای یادگیری و آموزش اصولی این مهارتها باشد.
اصطلاحات مهم در معاملات ارزهای دیجیتالبرای آنکه بتوانید در معاملات ارزهای دیجیتال بهخوبی عمل کنید، باید اصطلاحات زیر را بدانید.
ارز ثابت (stablecoin)
همانطور که از نام اینگونه ارزها پیداست ارزش و قیمت آنها ثابت بوده و در زمانهایی که در بازار نوسانات شدیدی وجود دارد محلی مطمئن برای انتقال سرمایه افراد است. برای نمونه ارز تِتِر همواره ارزشی معادل یک دلار دارد.
پلتفورم (Platform)
این نوع از ارزهای دیجیتال قراردادهای هوشمندی هستند که بر اساس بلاک چین تشکیل شدهاند. در این نوع از ارزها به دلیل حذف شدن تمامی واسطههای معاملات کارمزدها به شدت کاهش پیدا میکند و این یک نقطه قوت محسوب میشود. برای نمونه چند تا از ارزهای پلتفرم اتریوم، کاردانو و نئو هستند.
معاملههای متمرکز (Centralized Exchange)
معاملههای چنین نوع ارزهایی همانند فیاتها هستند. زیرا بعضی از ارزهای دیجیتال مانند پلتفرم معاملهای ارزهای سنتی درست شدهاند. با ساخت اکانت بایننس میتوانید از این صرافی متمرکز استفاده کنید.
معاملههای غیر متمرکز (decentralized Exchange)
این معاملههای نقطه مقابل نوع قبلی است و عملکردی متفاوت از پلتفرم معاملهای ارزهای سنتی دارد.
رمزارز های امن (Privacy Coins)
این رمز ارزها مزیت بسیار مهمی دارند و آن هم مخفی ماندن هویت طرفین در معاملهها است. در این حالت به هیچوجه امکان ردگیری هویت کسانی که این رمز ارزها را معامله میکنند وجود ندارد. برای نمونه ارز مونرو (XMR ) یک رمزارز امن محسوب میشود.
وب تری (Web 3)
وب 3 نسل آیندهی اینترنت دنیاست و ارزهای زیادی در این دسته جای میگیرند. در وب 3 شبکهی اینترنت دیگر متمرکز نیست و هدایت آن از یک بخش بخصوص اتفاق نمیافتد.
دیفای (DeFi)
این عبارت مخففی از Decentralized Finance به معنای غیرمتمرکز سازی مالی است. همانطور که پیشتر از این هم گفته شد شبکه ارزهای دیجیتال برای برداشتن قدرت کنترل دولتها از روی سرمایه افراد در جهان است.
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 07 فروردین 1403 (06:14)
- گزارش تخلف مطلب