بروزرسانی هسته اصلی الگوریتم گوگل
گوگل هیچ اطلاعات دقیق تری در مورد تاثیر این آپدیت و فاکتورهایی که ارزش آنها بیشتر یا کمتر شده است اعلام نکرده و در یک جمله کلی این به روزرسانی را از طریق بلاگ و شبکه های اجتماعی خود به اطلاع عموم رسانده است.
این هفته یک آپدیت اساسی در هسته اصلی الگوریتم گوگل ایجاد کرده ایم. همانطور که بارها در طول سال این اتفاق رخ می دهد. این تغییرات در راستای آپدیت ماه مارس خواهد بود.
این اطلاع رسانی کلی موجب ناراحتی بسیاری از فعالان این حوزه شده و از گوگل درخواست کرده اند اطلاعات بیشتری در مورد الگوریتم جدید و فاکتورهای موثر بر رتبه بندی نتایج اعلام کند.
آپدیت هسته الگوریتم دقیقا چیست؟
قبل از هرچیز یادمان باشد که گوگل در هر سال صدها بار الگوریتم خود را به روزرسانی می کند و به صورت مستمر تلاش می کند تا رتبه بندی نتایج را بهینه تر کند. بسیاری از این به روزرسانی ها با نام هایی مانند پنگوئن، کبوتر، پاندا، مرغ مگس خوار و … شناخته می شوند که هرکدام بر حوزه ای خاص تمرکز دارند.
به عنوان مثال الگوریتم پنگوئن با هدف بررسی صحت لینک سازی سایت ها و شناسایی اسپمرها در این حوزه معرفی شده است و وظیفه پاندا شناسایی محتوای تکراری و جریمه سایت هایی است که در این حوزه فعالیت می کنند.
ولی آپدیت هسته اصلی با همه
می توان گفت آپدیت هسته اصلی به معنی ایجاد تغییراتی اساسی در الگوریتم رتبه بندی گوگل و فاکتورهای موثر بر آن است. نزدیک به 200 فاکتور مختلف برای تعیین جایگاه یک سایت بررسی می شوند که بسیاری از آنها در بخش مقالات آموزش سئووبسیما مورد بررسی قرار گرفته است. آپدیت هسته احتمالا به این معنی است که ارزش و اثرگذاری این فاکتورها دستخوش تغییراتی اساسی شده است.
تصور کنید که گوگل از بین این 200 فاکتور اصلی، به 20 تای آنها توجه بیشتری داشته باشد و شاید حتی 10 تای آنها دیگر بر رتبه بندی نتایج تاثیرگذار نباشند. در چنین شرایطی احتمالات زیادی می توان متصور شد که عملا کار آنالیز و تصمیم گیری را برای ما سخت می کند.
در شرایط ایده آل متخصصین سئو انتظار دارند گوگل اطلاعات دقیق تری در مورد تغییرات الگوریتم خود به آنها اعلام کند. مثلا متن ساختگی زیر می توانست یک اطلاع رسانی منطقی و کاربردی باشد:
در آپدیت جدید گوگل ارزش و تاثیر تگ h1 نسبت به گذشته 2 درصد افزایش داشته و سایت هایی که از https استفاده می کنند 18 درصد شانس بهبود جایگاه خواهند اشت. حضور کلمه کلیدی در عنوان صفحه تاثیر خود را به اندازه 9 درصد از دست داده است. در این الگوریتم رفتار کاربران فقط برای کسانی که به حساب کاربری خود وارد شده باشند بررسی می شود و رفتار کاربران ناشناس توسط الگوریتم رنک برین بررسی نمی شوند.
اگر گوگل تغییرات خود را به این شکل اطلاع رسانی می کرد درک آن برای بسیاری از فعالان این حوزه راحت بود ولی در شرایط فعلی هر احتمالی وجود دارد. ممکن است تاثیر محتوای ارزشمند بیشتر از لینک سازی شده باشد و یا حتی برعکس.
رفتار کاربران بیشتر از همیشه تاثیرگذار خواهد بود
تغییرات الگوریتم های گوگل در سال های اخیر همواره در یک مسیر مشخص بوده است؛ افزایش رضایت کاربران. از نظر گوگل افرادی که در حال جستجو هستند بهترین داور برای سنجش عملکرد یک الگوریتم جدید هستند.
گوگل الگوریتم های پیچیده ای برای سنجش رضایت کاربران از نتایج جستجو و رتبه بندی سایت ها دارد که به این موتور جستجو کمک می کند تا از بهبود عملکرد الگوریتم های خود مطمئن شود.
به احتمال زیاد طی چند ماه گذشته گوگل الگوریتم های متنوعی را تست کرده و تاثیر فاکتورهای گوناگون بر نتایج جستجو را بالا و پایین کرده است. این الگوریتم ها را برای تعداد مشخصی از جستجوها به کاربران نمایش داده و رفتار آنها در قبال تغییرات را آنالیز کرده است. در مقاله ای دیگر در مورد تاثیر رفتار کاربران بر نتایج جستجو صحبت کرده ایم.
آپدیت جدید نتیجه تست و بررسی شرایط مختلف و رفتار کاربران در هر الگوریتم بوده است. حالا با نهایی شدن فرآیند تست و تعیین بهترین الگوریتم آن را برای همه کاربران و به صورت عمومی اجرایی کرده است.
اگر جایگاه خود را از دست دادیم چه کار کنیم؟
برخلاف الگوریتم هایی شناخته شده مانند پنگوئن و پاندا، تحلیل دلیل از دست رفتن جایگاه شما، کاری بسیار دشوار خواهد بود. دلیل از دست رفتن جایگاه ممکن است با دلیل کسب جایگاه بهتر توسط رقبا کاملا متفاوت باشد!
مثلا شما به دلیل لینک سازی مشکوک جایگاه خود را از دست داده اید ولی سایت رقیب به دلیل استفاده از عنوان و توضیحات مناسب جایگاه بهتری کسب کرده است. در نتیجه تغییر رتبه را نمی توان براساس یک فاکتور مشخص تحلیل نمود.
در این شرایط نمی توان به یک راهکار کلی برای همه سایت ها رسید. هر سایتی ممکن است استراتژی و مسیر متفاوتی برای بازپس گرفتن جایگاه خود داشته باشد. در واقع این الگوریتم جدید؛ سایت شما را جریمه نکرده بلکه برای سایت رقبا ارزش و اعتبار بیشتری در نظر گرفته است.
زمانیکه الگوریتم جدید تا این اندازه مبهم و نا آشناست بهترین راه حل بازگشت به استانداردهای سئو و پرهیز از روش های سئو کلاه سیاه خواهد بود. مهمترین فاکتورهایی که باید به آنها توجه کنید عبارتند از:
- مفهوم گرایی در تولید محتوا
- تولید محتوای اختصاصی و ارزشمند از نظر کاربران
- بهینه سازی ساختار کدنویسی سایت و رعایت استانداردهای سئو در طراحی
- استفاده از تصاویر اختصاصی، ویدئو و اینفوگرافیک
- بهبود وضعیت لینک سازی خارجی براساس استانداردهای کلاه سفید
- و…
اگر شما استانداردهای گوگل برای سنجش رضایت کاربر را بشناسید و به خوبی در سایت و محتوای خود از آن استفاده کنید؛ هر الگوریتم و آپدیت جدیدی در جهت بهبود جایگاه شما خواهد بود.
صبور باشید، تصمیم احساسی یا هیجانی نگیرید
شاید بتوان گفت اولین و مهمترین نکته برای موفقیت در سئو صبر و حوصله است. اگر با هر تغییر ناگهانی تصمیمات احساسی و هیجانی بگیرید ممکن است مشکلات جدی تری برای خود ایجاد کنید.
همین دو ماه پیش گوگل اعلام کرد که از این پس به جای 170 کاراکتر 320 کاراکتر برای فضای نمایش توضیحات متا در نظر خواهد گرفت. سایت های بسیاری با توجه به این تغییر نمایش محتوای توضیحات خود را به روزرسانی کردند. ولی در کمتر از یک ماه گوگل از این تصمیم خود پشیمان شد و نحوه نمایش نتایج را به حالت سابق بازگرداند.
الگوریتم جدید نیز ممکن است برای همیشه بر نتایج گوگل تاثیرگذار باشد و یا اینکه دچار تغییرات اساسی در آینده ای نزدیک شود. با توجه به اینکه تنها چند روز از معرفی آن میگذرد تصمیم گیری عجولانه منطقی بنظر نمیرسد.
پیشنهاد می کنیم طی دو تا چهار هفته آینده تغییری در روند کاری و ساختار سایت خود ایجاد نکنید تا اطلاعات بیشتری از عملکرد و دوام این آپدیت جدید جمع آوری شود.
سخن پایانی
ممکن است شما جزو آن دسته سایت هایی باشید که با معرفی این آپدیت جدید جایگاه بهتری نسبت به گذشته کسب کرده اند. این اتفاق به این معنی است که شما در مسیر درستی قرار گرفته اید و باید همین مسیر را بهتر از گذشته ادامه دهید.
رسیدن به رتبه یک گوگل پایان کار سئو نیست و رقابت اصلی تازه از اینجا آغاز می شود. به محض اینکه رتبه یک را تصاحب می کنید رقبای شما فعالیت های خود را بهتر و بیشتر از گذشته دنبال می کنند و تلاش می کنند تا جایگاه از دست رفته را دوباره کسب کنند.
اگر برای رسیدن به رتبه 1 گوگل روزی 3 ساعت تلاش کرده اید برای حفظ آن باید روزانه 6 ساعت زمان صرف کنید.
بنظر شما این الگوریتم جدید چقدر بر رتبه بندی سایت ها تاثیرگذار بوده است؟ آیا شما با رشد یا افت در جایگاه خود مواجه شده اید؟ تجربه خود از آپدیت جدید را در بخش نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.
منبع:وبسیما
تاریخ: جمعه , 27 مرداد 1402 (02:51)
- گزارش تخلف مطلب