تفاوت تخلف اداری و فساد اداری
مفهوم تخلفات اداری
به طور کلی هر نوع انحراف از شیوه های صحیح و قانونی انجام وظایف و استفاده نا مشروع از موقعیت شغلی را تخلف اداری گویند.
علل تخلفات اداری
ریشه های فرهنگی واجتماعی
مهمترین عامل ریشه ها ی فرهنگی و عقیدتی است. فرهنگ عمومی جامعه، ارزش ها و هنجارهای حاکم بر افراد واجتماع و عقاید و باورهای مردم نقش محوری در این زمینه دارند. مادی گرائی، فرد گراءی، روحیه مصرف گرائی. مهمتر از همه ضعف در ایمان به و آخرت از جمله آنان است.
ریشه های اقتصادی
بی ثباتی اقتصادی، تورم افسار گسیخته، رکود اقتصادی، کاهش درآمد ها و کاهش قدرت خرید مردم و توزیع نادعادلانه در آمدها در جامعه از جمله مهمترین عوامل اقتصادی است.
عوامل سیاسی
عدم استقلال کامل قوه قضائیه، نفوذ قوه مجریه بر آن و بر دستگاه های نظارتی و بازرسی، فشار گروه های ذی نفوذ در داخل و خارج سازما ن، فساد اداری مدیران، جو سازی و غوغا سالاری، توصیه برای در امان ماندن مدیران متخلف از مجازات و بالاخره آگاهی مردم از حقوق خود در برابر قانون، از جمله عوامل سیاسی تسهیل کننده های تخلفات اداری است.
عوامل ادرای
تشکیلات اداری غیر کارآمد، پیچیگی قوانین، مقرارت و تعدد بخشنا مه ها و دستورالعملهای اداری، مدیران غیر موثر،فقدان شایسته سالاری و وجود تبعیضات در زمینه هی استخدام و ارتقای افراد، نا رسایی در نظام تشئیق و تنبه و نظام نظارت و ارزشیابی و عومل متعدد دیگر از جمله عوامل تسهیل کننده در این امر هسنتد.
علل مذکور وعوارض ناشی از آن موجب تخلفات اداری و در پی آن فساد اداری می گردد. که نتایج منفی آنها بر هیچ کس پوشیده نخواهد ماند که عامل بزرگی در ایجاد فقدان اثر بخشی و عدم کارایی و در نتیجه عدم توسعه وعقب ماندگی در سازمان و به پیروی از آن در جامعه خواهد گردید.
- لینک منبع
تاریخ: یکشنبه , 08 مرداد 1402 (05:59)
- گزارش تخلف مطلب