بررسی رابطه بین طلاق و بزهکاری
دانشمندان علوم اجتماعی معمولاً نظریهها را به مثابه تلاش برای تبیین پدیدههای اجتماعی مورد توجه قرار میدهند. بنابراین مکاتب و رویکردهای جامعه شناختی بزهکاری و جرم و جنایت مجموعهای از نظریههایی هستند که میکوشند تا رفتار انحرافی را تبیین نمایند. میزان هر نظریه ی بزهکاری اجتماعی در اعتبارش نهفته است. (احمدی، 2، 78).
از جمله مهمترین کاربردهای نظریهها جهت بررسی زمینههای رشد و توسعه، مهار بزه دیدگی بالاخص در نظام خانواده است. چرا که خانه جایی است که زندگی در آن آغاز میگردد و بعنوان روابط نامطلوب و همبستگیهای خانوادگی اثرات مخربی روی جوانان میگذارد و یا بر اثر اعتیاد و یا طلاق و عوامل دیگر نابسامانیهای زیادی به چشم میخورد که در این مورد متخصصان علوم اجتماعی معتقدند برای ایمن سازی افراد جامعه و تقلیل آسیبهای اجتماعی باید به بررسی علتها و عاملهایی پرداخت که تحت تاثیر آن علتها، افرادی زمینه سوء استفاده و تحمل و پذیرش بزه را پیدا میکنند که باید راهکارهایی برای اصلاح آن ارائه کرد. (افسری1375:12)
باید توجه کرد که طلاق و گسستگی خانواده تاثیری مستقیم و قطعی در بروز رفتار بزهکارانه در جوانان دارد. بولبی(فدایی1368:36) معتقد است جدایی از والدین به خصوص مادر که موجب ناتوانی در برقراری رابطهی عاطفی سالم و صحیح به هنگام بلوغ میشود. هویر نشان داده است که نزدیک به90 درصد از جوانان بزهکاران، منحرف و یا مجرم از خانوادههایی هستند که طلاق باعث شده است تا شیرازه زندگی آنان از هم گسیخته شده و سایه شوم خود را بر سایبان زندگی جوانان طلاق افکنده است(روانپزشکی1363:97).
همچنین باید در این تحقیق به این مسئله بسیار مهم و حیاتی در جامعه ایران اشاره کرد که طلاق هر سال سیر صعودی دارد و میزان طلاق در جامعه ایران رو به افزایش است که در این مورد«جامعه شناسان به آنچه که روانکاوان، روانپزشکان و زیستشناسان در مورد علل کجروی میگویند آگاهی دارند و معتقدند که در واقع این«عمل اجتماعی» است که هسته اصلی این مبحث اجتماعی و جامعه شناختی میباشد، و توجیه اجتماعی بزهکاری و کجروی بایستی هم در فضای جامعهیی که عمل انحرافی در آن به وقوع پیوسته و هم در چهارچوب روابط متقابل اجتماعی صورت گیرد. (صدیق، 1374، 94).
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 03 مرداد 1402 (10:14)
- گزارش تخلف مطلب