امروز چهارشنبه 07 آذر 1403 http://bitcoin.cloob24.com
0

Keyword Stuffing چیست؟

اصطلاح keyword stuffing یا همان بمباران کلمات کلیدی یک روش قدیمی و البته رایج برای معرفی کلمه کلیدی هدف به ربات های گوگل است. در این روش تلاش می شود، با تکرار یک کلمه یا عبارت مشخص؛ در متن صفحه، عنوان، توضیحات متا و حتی لینک های داخلی، شانس کسب جایگاه افزایش داده شود.

در عمل این روش موجب افزایش چگالی کلمه کلیدی هدف در صفحه شده و به ظاهر کمک می کند گوگل متوجه موضوع صفحه شود. این تکنیک طی چند سال اخیر بسیار کارآمد بوده و با وجود ابزارهای آنالیز سئو مانند افزونه Yoast استفاده از آن بسیار منطقی و درست به نظر میرسد.

با به روزرسانی الگوریتم های گوگل تکرار کلمه کلیدی عملا کارایی خود را از دست داده و امروز به عنوان یکی از روش های اسپم از نظر گوگل شناخته می شود.

در گذشته تلاش می کردیم که کلمه کلیدی هدف حداقل در 3 درصد از کلمات صفحه تکرار شود یا به عبارت دیگر در هر 3 خط از محتوا دو بار دیده شود. ولی این روش امروز کارایی گذشته را ندارد.

تکنیک تکرار کلمات کلیدی از کجا شروع شد؟

در اولین مراحلِ طراحی موتورهای جستجو، الگوریتم های طراحی شده بسیار ساده بودند. در سال های ابتدایی این الگوریتم های توانایی پایینی در درک ارتباط معنایی کلمات و شناسایی مفهوم یک پاراگراف یا حتی صفحه داشتند.

در این شرایط بهترین روش برای شناسایی موضوع صفحه، انتخاب عباراتی بود که بیشتر در صفحه حضور داشتند. ربات های گوگل با توجه به میزان تکرار یک عبارت در صفحه موضوع آن را تعیین کرده و جایگاه مناسب در نتایج جستجو را مشخص می کردند.

متخصصین سئو از همین ضعف موتورهای جستجو استفاده کرده و با تکرار کلمه کلیدی مورد نظر خود تلاش می کردند در این عبارات جایگاه بهتری کسب کنند. رفته رفته الگوریتم های گوگل مانند الگوریتم مرغ مگس خوار و الگوریتم Rank Brainمعرفی شده و با استفاده از هوش مصنوعی قادر به تشخیص ارتباط معنایی عبارات و تعیین کیفیت محتوای صفحه شدند.

هرچقدر دقت ربات های گوگل در شناسایی مفهوم و کیفیت صفحه افزایش یافت، تاثیر تکرار کلمه کلیدی کمتر شد. تا جاییکه گوگل رسما اعلام کرد تکنیک keyword stuffing را به عنوان یکی از روش های اسپم در سئو می شناسد.

تصویر زیر توضیح دقیق گوگل از keyword stuffing‌

Irrelevant keywords - Search Console Help

"+a+"

 است که در آن به مواردی که معمولا توسط مدیران سایت ها استفاده می شود اشاره شده است.

 

تعریف keyword stuffing‌ از زبان گوگل

تکنیک های رایج برای تکرار کلمه کلیدی

استفاده بیش از حد، از یک عبارت خاص، موجب می شود گوگل متوجه تلاش شما برای کسب جایگاه در آن کلمه کلیدی شود. در نقطه مقابل این روش نشان دهنده کیفیت پایین محتوای تولید شده توسط شما خواهد بود که می تواند موجب از دست رفتن جایگاه در نتایج گوگل شود.

در حال حاضر روش های مختلفی برای keyword stuffing در سایت ها استفاده می شود که در ادامه به بررسی برخی از آنها می پردازیم:

1- تکرار کلمه هدف در عنوان صفحه

یکی از آزاردهنده ترین روش ها تکرار عبارتی مشخص در عنوان صفحه یا سایت است. در این روش مدیر سایت تلاش می کند تا عباراتی مشخص و هم معنی را در عنوان صفحه تکرار کرده و از این طریق شانس خود را برای کسب جایگاه در آنها افزایش دهد. تصویر زیر نمونه ای از تکرار کلمه کلیدی در عنوان صفحه است.

تکرار کلمه کلیدی در عنوان صفحه

گوگل پیشنهاد می کند که عنوان صفحات کاملا اختصاصی و توصیفی باشند. اختصاصی به این معناست که هیچ صفحه دیگری در سایت شما عنوانی مشابه با این صفحه نداشته باشد. توصیفی یعنی که عنوان صفحه توضیحی کوتاه و کاربردی از محتوای قرار گرفته در آن صفحه باشد.

2- تکرار کلمه کلیدی در توضیحات صفحه

همین روش در توضیحات صفحه نیز استفاده می شود. برخی از مدیران سایت ها تصور می کنند که تکرار یک عبارت مشخص یا ترکیب های مختلف آن در توضیحات صفحه می تواند موجب کسب جایگاه در همه آن عبارات شود.

تکنیک keyword stuffing در توضیحات متا

در حالیکه این روش به راحتی برای گوگل قابل تشخیص بوده و ممکن است به همین دلیل جایگاه خود را نتایج جستجو از دست بدهید. پیشنهاد می شود توضیحات متا متنی توصیفی و دقیق در مورد محتوای صفحه باشد و از آن از عباراتی جذاب که شانس کلیک کاربر را افزایش می دهند استفاده شود.

در بخش آموزش سئو وبسیما می توانید مقالات ارزشمندی پیدا کنید که روش های صحیح نگارش عنوان و توضیحات متا را شرح داده اند.

3- تکرار بیش از حد یک عبارت در محتوای صفحه

به جرات می توان گفت بیشترین استفاده از keyword stuffing در محتوای مقاله یا محصول مشاهده می شود. در این روش مدیر سایت تلاش می کند حداقل 3 درصد از محتوای خود را به یک عبارت مشخص اختصاص دهد.

افزونه Yoast‌ تکرار کلمه کلیدی را به عنوان یکی از فاکتورهای سئو محتوا اعلام کرده و همه گیر بودن وردپرس موجب شده است که این روش در فضای وب به سرعت رایج شود. این افزونه تنها یک ابزار برای آنالیز محتوای شماست و سبز شدن چراغ آن به معنی کسب جایگاه در کلمه هدف نخواهد بود.

تکرار کلمه کلیدی در محتوای صفحه

بسیاری تصور می کنند که اگر چراغ افزونه سبز باشد حتما در نتایج گوگل جایگاه مناسبی کسب خواهند کرد. ولی در بسیاری موارد عملا در حال فریب خود و البته گوگل هستند.

این تکنیک نه تنها موجب بهبود وضعیت سئو شما نمی شود بلکه می تواند دلیل قانع کننده ای برای جریمه سایت شما توسط گوگل باشد.

4- تکرار لینک با متن مشابه در یک صفحه یا کل سایت

در برخی سایت ها مشاهده می شود که عبارت مشخصی را در همه محتوای یک صفحه یا در همه صفحات سایت به آدرس مورد نظر خود لینک کرده اند. در این روش معمولا از اسکریپت هایی استفاده می شود که عبارت مورد نظر را شناسایی کرده و بصورت اتوماتیک به صفحه هدف لینک می کنند.

این روش نیز از نمونه های keyword stuffing است و تاثیر منفی زیادی بر سئو سایت شما خواهد داشت.

5- هدف گذاری روی نام محله ها یا عبارات نزدیک به هم

در برخی از سایت ها معمولا عبارات طولانی تر مورد توجه قرار گرفته و تلاش می شود که به جای تکرار یک عبارت در صفحه، ترکیب های مختلفی از آن، با هدف گذاری روی نام محله ها، شهرها و یا حتی شرکت ها استفاده شود. این روش نیز کاملا مخالف با استانداردهای گوگل بوده و از مصادیق بمباران کلمات کلیدی است.

تکرار کلمه کلیدی با استفاده از نام شهر، استان یا کشور

جایگزین مناسب برای تکرار کلمه کلیدی چیست؟

در حال حاضر گوگل تلاش می کند به جای توجه به کلمه کلیدی و تکرار آن در صفحه، از مفهوم کلیدی برای تعیین کیفیت محتوا و جایگاه آن در نتایج گوگل استفاده کنید. روش های مختلفی برای مفهوم گرایی در تولید محتوا وجود دارد که در مقاله مفهوم کلیدی چیست به آن اشاره شده است.

بهترین روش های جایگزین برای keyword stuffing عبارتند از:

  • استفاده از کلمات هم خانواده و هم معنی
  • استفاده از عبارات معادل انگلیسی
  • به کارگیری عبارات توصیفی که عینا همان مفهوم را منتقل می کنند
  • لینک سازی با عبارات طولانی و ترکیب های متنوع
  • بیان موضوعات حاشیه ای که ارتباط معنایی مستقیم با موضوع دارند

این تکنیک ها به شما کمک می کنند تا بدون آنکه مجبور به تکرار عبارتی مشخص در صفحه باشید مفهوم مورد نظر خود را به گوگل و البته کاربر برسانید.

برای مفهوم گرایی نیازمند شناخت الگوریتم های گوگل هنگام آنالیز محتوای صفحه هستیم. پس از آن از همین الگوریتم ها استفاده می کنیم تا محتوایی استاندارد که هم برای کاربر و هم برای گوگل قابل درک باشد را تولید کنیم.

فرآیند انتخاب کلمه هدف، شناخت الگوریتم ها و تهیه محتوای استاندارد در کارگاه آموزش استراتژی سئو و تولید محتواآموزش داده می شود.

آیا تکرار کلمه کلیدی همیشه موجب جریمه سایت می شود؟

با مطالعه این مقاله، اولین سوالاتی که به ذهن شما میرسند عبارتند از:

  • با وجود این قوانین چطور هنوز صفحاتی که از این روش استفاده می کنند بعضا جایگاه مناسبی در نتایج گوگل دارند؟
  • چطور مفهوم مورد نظر خود را به کاربر منتقل کنیم بدون آنکه کلمه هدف را در متن تکرار کنیم؟
  • آیا تعداد استاندارد و مشخصی برای تکرار یک کلمه در صفحه وجود دارد؟

هدف گوگل ارایه محتوای ارزشمند و با کیفیت به افرادی است که در آن جستجو می کنند. هدف شما نیز باید همین باشد.

اگر محتوایی که تولید می کنید برای کاربر ارزشمند باشد و از مطالعه آن لذت ببرد مطمئن باشید که توسط گوگل جریمه نخواهید شد.

دقت کنید که نیازی به تمرکز بر روی تعداد تکرار یک عبارت در صفحه و یا حذف آن از بخش هایی از مقاله خود ندارید. هیچ عدد مشخص و استانداردی برای تعداد استفاده از یک کلمه در صفحه وجود ندارد.

برای جلوگیری از جریمه گوگل، کافیست به صورت عمدی و با هدف سئو کلمات را در متن تکرار نکنید. ادبیات خود را تغییر ندهید و متن را به گونه ای بنویسید که برای خوانند قابل درک باشد.

آیا شما هنوز هم از روش تکرار کلمه کلیدی در محتوای سایت خود استفاده می کنید؟ به نظر شما این روش مانند گذشته کارایی دارد و توانسته موجب بهبود جایگاه شما در نتایج گوگل شود؟ سوالات و تجربیات خود را در بخش نظرات همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

منبع:وبسیما

0

 

این تغییرات به معنی عدم استقبال کاربران از گوگل یا کاهش سهم آن از بازار جستجو نیست، بلکه بیشتر به سهم سایت ها از این کاربران مربوط می شود.

در حال حاضر جذب مخاطب از طریق گوگل بسیار دشوارتر از گذشته شده و رتبه نخست نتایج ارزش و جایگاه گذشته را ندارد. اگر این روند طی سالهای آتی ادامه پیدا کند و یا حتی شدیدتر از گذشته باشد باید چه کاری انجام دهیم؟ چطور برای چنین شرایطی آماده باشیم؟

دانش سئو به صورت مداوم در حال تغییر است و ما هزینه و زمان زیادی را برای آموزش سئو و به روز رسانی اطلاعات خود صرف می کنیم. آیا این هزینه یک سرمایه گذاری مطمئن برای آینده محسوب می شود؟

تغییرات گوگل چطور بر مفهوم سئو تاثیرگذار بوده اند؟

در مقالات پیشین وبسیما به بررسی امکانات جدید گوگل و در نتیجه آن انحصار طلبی گوگل در جستجو پرداخته ایم. در این بخش تلاش می کنیم تاثیر هر یک از آنها بر سئو و جذب بازدیدکننده را بررسی کنیم.

نمایش پاسخ های سریع به کاربران

در بسیاری از جستجوها مشاهده می کنیم که پاسخ سوال کاربر در یک کادر مجزا نمایش داده می شود. این قابلیت شاید برای کاربران جذاب باشد ولی برای مدیر سایت ها یک خطر محسوب می شود زیرا کاربران دیگر نیازی به مراجعه به سایت آنها نخواهند داشت.

به عنوان مثال اگر عبارت world cup 2018 را در گوگل جستجو کنید با یک فضای کاملا متفاوت و اختصاصی در نتایج جستجو مواجه می شوید. در این فضا اطلاعات مربوط به زمان بازی ها، نتایج، گروه بندی ها و … به سرعت در اختیار کاربر قرار داده می شود و همین بخش می تواند موجب کاهش چشم گیر بازدیدکننده برای سایت های ورزشی و خبری باشد.

نمایش پاسخ کاربران در نتایج گوگل بلای جان سئو

تبلیغات گوگل بلای جان سئو

فضاهای تبلیغاتی در نتایج گوگل هر روز بیشتر و بزرگتر از قبل می شوند. در گذشته تبلیغات adwords در نوار کناری صفحه بودند ولی کم کم به بالای بخش نتایج جستجو منتقل شده و تعداد آنها به 4 عدد در بالا و 4 عدد در پایین افزایش یافت.

افزودن امکاناتی مانند لینک های مرتبط، تماس مستقیم و … به adwords موجب شده این لینک ها توجه بیشتری به خود جلب کرده و سهم بالایی از کاربران را به خود جذب کنند.

در حال حاضر، در بسیاری از کلمات و عبارات ارزشمند، زمانیکه شما در رتبه یک نتایج گوگل هستید عملا جایگاهی معادل رتبه پنجم دارید زیرا 4 لینک تبلیغاتی در بالای شما نمایش داده می شود. تعداد کلیک روی رتبه پنجم تقریبا یک شانزدهم رتبه اول است.

تاثیر تبلیغات گوگل بر ارزش سئو

علاوه بر تبلیغات گوگل، نمایش باکس های ویژه برای رزرو هتل، خرید بلیط هواپیما و یا حتی خرید اینترنتی محصولات می توانند نقش مهمی در کاهش ارزش سئو برای سایت ها داشته باشند.

نمایش اطلاعات محلی به صورت کامل

راه اندازی یک سایت مرجع برای معرفی شرکت ها و مراکز در حوزه ای تخصصی را می توان یکی از رایج ترین روش های راه اندازی استارت آپ طی دو سال گذشته دانست که نمونه های موفقی مانند فیدیلیو در میان آنها به چشم میخورد.

با جمع آوری اطلاعات مربوط به موقعیت های مکانی مانند رستوران، پاساژ، سینما، مطب و … از کاربران، گوگل توانسته است ارزشمندترین محتوای مورد نظر کاربر یعنی آدرس، موقعیت مکانی، شماره تماس و … را مستقیما در نتایج جستجو به کاربر نمایش دهد.

نمایش اطلاعات محلی در نتایج جستجو

نمایش این اطلاعات، به ویژه در موبایل که فضای محدودی برای نمایش دارد، موجب شده تا نیاز بیشتر کاربران برای مراجعه به سایت های اینترنتی از بین برود. عملا آمار بازدید آنها کاهش چشم گیری داشته است.

عجیب تر از همه، جستجوی بدون نتیجه

به تازگی گوگل قابلیت جدیدی را به نتایج جستجوی خود اضافه کرده است که در آن هیچ سایتی به صورت ارگانیک در نتایج جستجو ظاهر نمی شود! اگر پاسخ کاربر کاملا واضح و دقیق باشد دیگر نیازی به معرفی سایت های جانبی احساس نمی شود.

به عنوان مثال اگر عبارتی مانند Dollar to euro conversion را در موبایل جستجو کنید، گوگل مسقیما پاسخ را در اختیار شما قرار می دهد و از نمایش سایت های مرتبط اجتناب می کند.

جستجو در گوگل بدون نمایش نتایج ارگانیک

البته این قابلیت هنوز به صورت کامل فراگیر نشده و در مواردی خاص از آن استفاده می شود. حتی نمایش به صورت محدود هم نگران کننده است زیرا تضمینی برای همه گیر نشدن آن در آینده نزدیک وجود ندارد.

به عنوان یک مدیر سایت یا متخصص سئو چه راه کاری پیش روی ماست؟

همین چند مثال ساده نشان می دهد که این وضعیت را باید جدی گرفت و به فکر راه کاری برای حفظ مخاطبین و البته بقای کسب و کار خود باشیم. به عنوان مدیر یک کسب و کار اینترنتی شما باید راه کارهای جایگزین برای جذب مشتری و فروش محصولات خود داشته باشید.

در این بخش تلاش می کنیم روش هایی کاربردی برای مشکلاتی از این دست به شما پیشنهاد دهیم.

برندینگ، حتی مهمتر از سئو

در کنار فعالیت های خود برای کسب جایگاه در نتایج گوگل بهتر است توجه ویژه ای به برندینگ خود داشته باشیم. با این کار بسیاری از کاربران به جای جستجو در اینترنت مستقیما به سایت شما مراجعه کرده و یا نام آن را در گوگل جستجو می کنند.

حتی اگر شما در رتبه های پایین تری در نتایج جستجو باشید مشتریانی که نام شما را میشناسند به سرعت سایت شما را انتخاب خواهند کرد.

تاثیر برندینگ در دنیای واقعی کاملا مشهود است. مثلا زمانیکه برای خرید دستمال کاغذی به فروشگاه مراجعه می کنید معمولا محصولاتی را میخرید که نام آنها برای شما آشنا باشد. این فرآیند فقط به دلیل تبلیغات هدفمند و البته برندینگ مناسب آن مجموعه اتفاق می افتد.

در دنیای اینترنت مثال نام آشنایی وجود دارد، دیجی کالا. این شرکت فعالیت خود را سالها پیش با تمرکز بر سئو و بهینه سازی آغاز نمود ولی امروز توجه و تمرکز مجموعه بیشتر بر روی برندینگ و تبلیغات است. البته همچنان به سئو خود نیز توجه ویژه ای دارد که در مقاله استراتژی لینک سازی دیجی کالا به آن اشاره کرده ایم.

همین مسئله طی 2 سال گذشته موجب شده، کاربرانی که در اینترنت نام دیجی کالا را جستجو می کنند بیشتر از افرادی باشد که عبارتی مانند موبایل را جستجو کرده اند. تصویر زیر نمودار Google Trends از مقایسه میزان جستجوی این دو عبارت طی 5 سال اخیر است.

تاثیر برندینگ بر سئو در آینده

فعالیت در شبکه های اجتماعی

کاربرانی که از طریق موتور جستجو وارد سایت شما می شوند لزوما به یک مشتری وفادار تبدیل نمی شوند و در بسیاری موارد ارتباط مجدد با آنها کاری دشوار است. در مقابل کاربرانی که در شبکه های اجتماعی شما را دنبال می کنند تا مدتی طولانی در ارتباط مستقیم با شما خواهند بود.

انتقال اطلاعات از طریق شبکه های اجتماعی مانند اینستاگرام، فیسبوک و لینکدین بسیار سریع و راحت انجام می شود.

اگر استراتژی مناسبی در شبکه های اجتماعی داشته باشید، مخاطبین شما در طول زمان تجمیع می شوند و شما یک کانال ارتباطی مستقیم با آنها خواهید داشت.

شبکه های اجتماعی همین امروز نیز ابزاری کارآمد برای بازاریابی شما هستند ولی ارزش و تاثیر آنها با این روند بیشتر از گذشته خواهد شد. اگر روزی فرا برسد که سئو و کسب رتبه اول در نتایج گوگل مفهوم امروزی خود را از دست بدهد، شبکه های اجتماعی مهمترن جایگزین برای شما خواهند بود.

بهتر است همین حالا فکری اساسی برای فعالیت صحیح در این فضا و ارتباط مستقیم با مخاطبین خود بکنید.

تبلیغات اینترنتی، کم بازده ولی قابل توجه

سایت های بسیاری مانند مجله های اینترنتی و سایت های خبری وجود دارند، که روزانه بازدیدکننده بالایی دارند ولی راهی به جز تبلیغات برای کسب درآمد از آنها ندارند. با کاهش تاثیر سئو می توان به تبلیغات در این سایت ها نیز توجه نمود.

البته اگر شما کمپین های تبلیغاتی بنر و کلیکی را تست کرده باشید به خوبی میدانید که قیمت و اثرگذاری آنها در مقایسه با سئو و شبکه های اجتماعی بسیار پایین است. ولی به عنوان یک راه حل جایگزین در شرایط خاص می توان از آنها نیز استفاده کرد.

تبلیغات در گوگل نیز راه کار مناسبی به نظر میرسد ولی هزینه های آن با توجه به ارزش پایین پول در ایران بسیار بالاست. اگر تبلیغات در گوگل همه گیر شود هزینه آن هر روز بیشتر از گذشته شده و رقابت در آن موجب ضرر همه می شود.

سخن پایانی

امیدواریم این مقاله و دغدغه های ما برای آینده سئو به واقعیت نزدیک نشود ولی امیدواری راه حلی اساسی برای آینده نیست. پیشنهاد می کنیم تجارت خود را یک بار دیگر با این فرض که موتور جستجوی گوگل وجود ندارد بازبینی کنید.

موفقیت کسب و کار شما تا چه اندازه به گوگل و تصمیمات آن وابسته است؟ شما از چه روش های دیگری برای معرفی خود و فروش محصولات استفاده می کنید؟

دقت کنید که این تصور به این معنی نیست که باید از سئو و گوگل غافل شویم. اتفاقا باید بیشتر از گذشته برای حفظ جایگاه خود در این فضا تلاش کنیم. اما بهتر است موفقیت خود را تا حد امکان تنها به یک کانال بازاریابی محدود نکنیم.

بنظر شما چه روش های جایگزینی برای سئو وجود دارد؟ یا بهتر است بگوییم فرضیه آینده ای بدون سئو را تا چه حد باید جدی گرفت؟

منبع: وبسیما

0

 

پاسخ به این سوال کار بسیار راحتی است، خرید بک لینک کار درستی نیست! اگر بدنبال کسب جایگاه مناسب در نتایج گوگل هستید و برنامه ریزی دراز مدتی برای کار خود دارید، خرید بک لینک روش مناسبی نیست زیرا ممکن است شما را با مشکلات جدی در آینده روبرو کند.

به زبان ساده، گوگل بک لینک را بعنوان یک رای مثبت از طرف کاربران به صفحه یا سایت شما می شناسد. با کسب رای بیشتر شما شانس پیروزی در انتخابات گوگل را خواهید داشت. گوگل صراحتا اعلام کرده که خرید بک لینک برخلاف سیاست های این سایت بوده و تخلف شناخته می شود. مشکل از جایی آغاز می شود که کاربران فکر می کنند با خرید رای می توانند موتور جستجو را فریب داده و در این انتخابات پیروز باشند ولی نظارت گوگل بر خرید بک لینک بسیار پیچیده و قدرتمند است.

خرید بک لینک

اخطار گوگل به سایت ها در مورد تاثیر منفی خرید بک لینک

نحوه تاثیر بک لینک بر نتایج گوگل

اگر بک لینک شما از یک سایت معتبر و با پیج رنک بالا باشد مسلما تاثیر بیشتری بر سئو سایت شما خواهد داشت. همین امر موجب خرید بک لینک از سایت های قدرتمند با قیمت بالا در چند سال گذشته شده است. گوگل با توجه به کلماتی که در اطراف یک لینک قرار دارند موضوع سایت را تشحیص می دهد. بطور مثال سایت های زیادی در صفحات خود به سایت آمازون ارجاع می دهند که معمولا در جملات آنها کلمه “Books” به چشم میخورد به همین دلیل شما با جستجوی این کلمه در گوگل سایت آمازون را در رتبه دوم و بعد از کتابخانه گوگل مشاهده خواهید کرد ولی برای سایت آمازون به این وسعت و قدرت، کلمه “Cars” بعنوان یک کلمه کلیدی شناخته نمی شود زیرا هیچ لینک ورودی مناسبی برای آن ندارد.

در نتیجه خرید بک لینک تنها زمانی برای سایت شما موثر خواهد بود که از سایت های معتبر و مرتبط با زمینه کاری شما باشد. همچنین باید به کلمه یا عبارت لینک شده و کلماتی که در اطراف آن حضور دارند توجه ویژه ای داشته باشید. زیرا بک لینک شما بر آن کلمه کلیدی در نتایج گوگل موثر خواهد بود و نه تمام کلماتی که بعنوان هدف خود انتخاب کرده اید.

تشخیص خرید بک لینک توسط گوگل

گوگل روشهای متنوعی برای تشخیص خرید بک لینک توسط سایت های اینترنتی دارد. مهمترین آنها تیم ویژه گوگل برای مبارزه با این پدیده است که وظیفه ای جز گشت و گذار در اینترنت و شناسایی سایت های فروشنده لینک ندارند. اگر شما سایت مناسبی را برای خرید بک لینک پیدا کرده اید دلیلی ندارد که تیم گوگل نیز نتواند آن را شناسایی کند.
همچنین گوگل کاربران را تشویق می کند تا سایت هایی که از این روش قصد فریب موتور جستجو را دارند معرفی کنند. با این کار هم سایت فروشنده و هم سایت خریدار با جریمه گوگل مواجه خواهند شد. تعداد لینک های ورودی به سایت شما در یک بازه زمانی مشخص و زمینه کاری سایت های مرجع معیارهای دیگری برای شناسایی سایت های متخلف توسط گوگل هستند. به تازگی و بعد از آپدیت الگوریتم پنگوئن استفاده زیاد و غیر طبیعی از یک عبارت مشخص بعنوان انکر تکست نیز به لیست تخلفات گوگل در خرید بک لینک اضافه شده است.

چند نکته مهم در خرید بک لینک

اگر همچنان بر این کار پافشاری می کنید و راههای اصولی و بهتر مانند تولید محتوا را نمی پسندید، نکات زیر را قبل از صرف هرگونه هزینه و پذیرش ریسک در نظر داشته باشید تا احتمال جریمه سایت خود را به حداقل برسانید:

  • بک لینک ها را با فاصله زمانی و جداگانه خریداری کنید. پیشنهادهایی مانند “تبلیغات در 10 سایت با پیج رنک 2 و 3” انتخاب مناسبی نیستند.
  • بصورت مستقیم با صاحب سایت در تماس باشید و با واسطه های تبلیغاتی همکاری نکنید.
  • با سایت هایی که بطور گسترده و عمومی اقدام به فروش لینک و پذیرش تبلیغات می کنند همکاری نکنید.
  • تنها از سایت های مرتبط با زمینه کاری خود لینک خریداری کنید.
  • بجای تبلیغات متنی در سایدبار یا فوتر سایت ها، از تبلیغات محتوایی و مطالب اختصاصی استفاده کنید.
  • بجای خرید بک لینک در تمام صفحات یک سایت، در یک یا چند صفحه خاص تبلیغ کنید.
  • نسبت لینک های خریداری شده به کل لینک های ورودی سایت کمتر از 10 درصد باشد.

اشتباهات رایج در خرید بک لینک

با یک جستجوی ساده در اینترنت سایت های ایرانی و خارجی بسیاری پیدا خواهید کرد در حال فروش بک لینک با عنوان های جذاب و تاثیرگذار هستند. اگر تجربه ای در زمینه خرید بک لینک نداشته باشید و اثرات مخرب آن را ندانید ممکن است به راحتی فریب این دست سایت ها را خورده و سئو سایت خود را برای همیشه از بین ببرید.

یکی از تکنیک های نو در فضای اینترنت سئوی منفی است که با هدف از دست رفتن جایگاه رقبا انجام می شود. حال آنکه بسیاری با هدف بهبود وضعیت سایت خود و با خرید بک لینک عملا سئو منفی را روی سایت خودشان انجام می دهند. برخی از این شعارها را با هم بررسی می کنیم:

خرید بک لینک ارزان

همگی خوب میدانیم که هیچ ارزانی بی دلیل نیست. هرکجا با شعار خرید بک لینک ارزان مواجه شدید بخوانید خرید بک لینک بی کیفیت. اگر بک لینک ارزان باشد یعنی هرکسی می تواند به راحتی در همان فضایی که شما حضور دارید برای خود لینک سازی کند و با افزایش تعداد این لینک ها در یک سایت عملا ارزش و اعتبار منتقل شده به هریک از این سایت ها کاهش می یابد. همچنین سایت هایی که لینک های خارجی زیادی دارند ممکن است از نظر گوگل به عنوان فروشنده بک لینک یا اسپمر شناسایی شوند پس بهتر است در این فضا حضور نداشته باشید.

خرید بک لینک انبوه

این دست سایت ها معمولا در کنار ارزان بودن به انبوه بودن تعداد لینک ها اشاره می کنند. همان نکاتی که برای خرید بک لینک ارزان گفتیم برای این دسته نیز صادق است. علاوه بر آن زمانیکه شما لینک خود را در بازه زمانی کوتاهی در سایت های بسیاری قرار میدهید عملا به گوگل اعلام می کنید که اینها غیرطبیعی هستند.

گوگل میداند که شما فرضا طی یک سال گذشته 50 لینک به سایت خود داشته اید و این تعداد در بازه زمانی کوتاهی مثلا یک ماه ناگهان به 2500 لینک افزایش پیدا می کند. لینک هایی که همگی با یک کلمه کلیدی مشخص و در سایت هایی کم ارزش قرار داده شده اند. در این شرایط الگوریتم پنگوئن کار سختی برای شناسایی غیرطبیعی بودن لینک سازی شما ندارد.

بک لینک رایگان!

این روش را می توان بدترین و ناکارآمدترین روش لینک سازی خارجی دانست. ابزارهای آنلاین آدرس سایت شما را دریافت کرده و در هزاران سایت دایرکتوری یا ابزارهای تست آنلاین آن را درج می کنند. با این کار شما هم تعداد لینک های زیادی در بازه زمانی کوتاه ساخته اید و هم اینکه از صفحات کم ارزشی لینک گرفته اید. بک لینک های رایگان را جدی نگیرید و به شدت از آنها پرهیز کنید.

پیشنهاد می کنیم برای درک بهتر مفهوم بک لینک و اثرات جانبی آن مقاله بک لینک چیست را به دقت مطالعه نمایید و تجربیات خود از خرید بک لینک را در بخش نظرات همین مقاله با ما به اشتراک بگذارید.

آموزش حرفه ای خرید بک لینک و رپورتاژ آگهی

یکی از مهمترین فاکتورهای تاثیرگذار بر کسب جایگاه در نتایج گوگل رعایت استانداردهای لینک سازی داخلی و البته تدوین استراتژی برای لینک سازی خارجی است.

درست است که خرید بک لینک می تواند موجب جریمه سایت شما توسط گوگل شود ولی اگر اصول و استانداردهای لینک سازی را به خوبی بشناسید می توانید بدون احتمال جریمه شدن از تاثیر شگفت انگیز بک لینک بهره مند شوید.

 

دیاگرام عصاره لینک Link Juice

تصویر بالا نمونه ای از دیاگرام عصاره لینک و تاثیر عوامل مختلف بر لینک سازی داخلی و خارجی سایت شماست. کلیه المان های موجود در این دیاگرام و روش های صحیح استفاده از هرکدام در این کارگاه بررسی و آموزش داده می شود. برای کسب اطلاعات بیشتر و ثبت نام در این کارگاه به صفحه آموزش تکنیک های لینک سازی کلاه سفید مراجعه نمایید.

منبع:وبسیما

0

 

در این مقاله به طور کامل توضیح خواهیم داد که نوفالو کردن لینک چیست، ارزش لینک های نوفالو چگونه تعیین می شود و همچنین به شما کمک خواهیم کرد بفهمید چه زمانی باید از لینک های فالو و چه زمانی از لینک های نوفالو استفاده کنید. اما اگر هنوز دقیقا با مفهوم نوفالو آشنا نیستید پیشنهاد می کنیم ابتدا مقاله لینک نوفالو چیست را مطالعه کنید.

تاریخچه لینک های نوفالو

در ابتدا ببینیم نوفالو کردن لینک ها از کجا آمده است. اوایل سال 2000، اکثر سئوکاران می دانستند که لینک ها عضو مهمی از الگوریتم گوگل هستند، بنابراین برای کسب جایگاه بهتر از لینک ها سوء استفاده می کردند! تمرکز آنها به جای کیفیت، بر کمیت بود و افراد برای لینک سازی دست به هر کاری می زدند؛ مثل لینک گذاری های غیرعادی در قسمت نظرات وبلاگ ها (که امروزه هم رایج است.)

سایت ها از کامنت های اسپم پر شده بودند و گوگل به دنبال راه حل میگشت؛ نتیجه تلاش برنامه نویسان گوگل، معرفی صفت نوفالو بود (Nofollow). از این پس کاربران می توانستند با نوفالو کردن لینک ها به گوگل سیگنال دهند که نمی خواهند لینک های مورد نظر آنها توسط گوگل در ارزیابی کلی لینک های ورودی به سایت، لحاظ شود.

در اویل عرضه، صفت نوفالو اکثراً در قسمت هایی از سایت که کاربران مجاز بودند خودشان لینک اضافه کنند، به کار می رفت. در ادامه گوگل از کاربران درخواست کرد تا از قابلیت نوفالو، برای لینک های تبلیغاتی و قسمت هایی از سایت که توسط کاربران وارد نمی شود نیز استفاده کنند.

در همین زمان گوگل با استفاده از الگوریتم پنگوئن سایت هایی را که به طور غیرطبیعی لینک سازی کرده بودند (مثل دایرکتوری ها، تبادل لینک، پست میهمان و …) را جریمه می کرد.

تاریخچه به روزرسانی های الگوریتم پنگوئن

نکته ای که در این میان نادیده گرفته شده است خود لینک ها هستند؛ لینک ها، بنیان اینترنت را تشکیل می دهند و 28 سال پیش توسط محقق بریتانیایی Tim Berners-Lee اختراع شدند. تا پیش از ظهور موتورهای جستجو، کاربران فقط به یک روش می توانستند سایت های جدید را پیدا کنند و آن هم بوسیله دنبال کردن لینک ها بود. اما از آنجا که امروزه Home Page مرورگر اکثر کاربران (اگر نگوییم همه) گوگل است، این کمپانی به شکلی سلطه جویانه و آمرانه، به دنبال سر و سامان دادن به لینک سازی سایت ها است.

از مطالب بالا می توان فهمید که گوگل به هیچ عنوان طرفدار لینک سازی غیرطبیعی نبوده و سایت هایی که به طور طبیعی لینک سازی می کنند را دوست دارد. لینک سازی طبیعی یعنی، لینک سازی باکیفیت. بنابراین در صورت عدم پیروی از دستورالعمل های گوگل، سایت خود را جریمه خواهید کرد. پیشنهاد می کنیم مقاله لینک سازی غیرطبیعی از نظر گوگل را مطالعه کنید.

لینک های نوفالو هم ارزش دارند

لینک های نوفالو مانع از انتقال اعتبار سایت از یک صفحه به صفحه دیگر می شوند؛ در نتیجه تعداد و کیفیت لینک های داخل صفحه توسط گوگل نادیده گرفته می شوند. مهمترین دلیل استفاده از لینک نوفالو این است که گوگل دیگر شما را به دلیل لینک دهی به سایت کم ارزش جریمه نمی کند؛ علاوه بر این تعداد لینک ها نیز اهمیتی نداشته و بابت لینک دهی بیش از حد مجازات نمی شوید.

اما جنبه منفی استفاده از لینک نوفالو این است که هیچ ارزشی برای سایت های دیگر ندارد؛ بسیاری از کمپانی های بزرگ، مثل CNN یا NFL، همه لینک های خروجی سایت خود را نوفالو می کنند؛ همانطور که قبلاً گفته شد این یعنی لینک ها هیچ ارزشی از نظر انتقال اعتبار ندارند؛ با این وجود بازهم لینک های این سایت ها ارزش بالایی دارند چون کاربران زیادی این لینک ها را مشاهده می کنند.

بنابراین حتی لینک نوفالو هم ارزشمند است؛ زیرا به بازدیدکنندگان امکان بازدید از سایت شما را می دهد و موجب شناخت برند شما خواهد شد.

جالب است بدانید آوردن نام یک سایت – حتی بدون لینک دهی به آن – منجر به افزایش آگاهی کاربران از برند شما خواهد شد.

هیچ قاعده و قانون مشخصی برای نوفالو کردن لینک ها وجود ندارد؛ ولی در ادامه این مقاله چندین دستورالعمل کاربردی برای اینکه چه زمانی از لینک های فالو استفاده کنید و چه زمانی نوفالو کنید آورده ایم تا بهتر تصمیم گیری کنید.

کدام لینک ها را باید نوفالو کرد؟

این پرسش شاید اولین پرسش کسانی باشد که در ابتدای راه لینک سازی هستند. دقت داشته باشید که لینک های زیر را باید همیشه نوفالو کنید

1- لینک های قرار گرفته در دیدگاه ها و فروم ها

معمولاً محتواهای user-generated اسپم هستند! حتی با وجود مدیریت بی نقص، باز هم بعضی از محتواهای این چنینی از زیر دستان شما در می روند. خطر محتواهای اسپمی که توسط کاربران ساخته می شوند آنقدر جدی است که می توانند با وجود نوفالو شدن، بازهم منجر به جریمه دستی سایت شما شوند.

اگر لینک های بخش نظرات را نوفالو نکنید می توانند بر ارزش و اعتبار صفحه ای که در آن قرار گرفته اند تاثیر منفی داشته باشند.

2- تبلیغات بنری

تمام لینک هایی که ماهیت تبلیغاتی داشته یا به شکلی از طرف اسپانسر درج شده اند را باید نوفالو کنید؛ این یعنی لینک های قرار گرفته در بخش لینک های مفید، منابع، تصاویر تبلیغاتی و تبلیغات چرخشی (به سایت های دیگر) را باید نوفالو کنید.

3- رپورتاژهای خبری (Press Release)

معمولا از رپورتاژ های خبری برای کسب بک لینک و بهبود وضعیت سئو استفاده می شود که اصطلاحا به آن رپورتاژ آگهی می گوییم. اکثر سایت هایی که ماهیت مطبوعاتی دارند، به طور پیش فرض تمام لینک ها را نوفالو می کنند. اگر مطلب درج شده در سایت شما به صورت رایگان و بدون دریافت وجه است بهتر است لینک های خروجی را نوفالو قرار دهید.

4- بک لینک های پولی یا تبلیغات متنی

اگر در ازای لینک دهی پول می گیرید، بهتر است همه لینک های خروجی سایت خود را نوفالو کنید. بنظر غیرمنطقی میرسد ولی در نظر داشته باشید که فروش بک لینک درآمد زیادی برای شما ایجاد نمی کند و اگر از این روش درآمدزایی بیش از اندازه استفاده کنید ممکن است سایت شما جریمه شده و به کلی منبع درآمد خود را از دست بدهید.

فروش بک لینک موجب جریمه سایت می شود

تبلیغات متنی یکی از فاکتورهای مهم گوگل برای تعیین سلامت لینک سازی یک سایت است و الگوریتم پنگوئن به شدت بر روی آن حساس است. پیش تر در مقاله ای با نام تبلیغات متنی هدف جدید پنگوئن

Untitled

 به این نکته اشاره کرده ایم.

 

چه زمانی از لینک های فالو استفاده کنیم؟

به طور کلی می توان گفت زمانیکه لینک خارجی به یک سایت معتبر و ارزشمند داده می شود بهتر است به صورت فالو قرار داده شود، البته در لینک سازی های خارجی معمولا تلاش می کنیم به سایت هایی که رقیب ما در سئو محسوب می شوند لینک ندهیم. در دامه برخی از مواردی که در آنها می توان از لینک های فالو استفاده کرد را عنوان می کنیم.

1- پست هایی که کاربران مورد اطمینان به شکل مهمان ارسال کرده اند

بسیاری از نویسندگان معتبر ترجیح می دهند تا با سایت هایی همکاری کنند که در ازای نویسندگی و ارائه محتوای مفید، به سایت کمپانی آنها لینک داده شود. این مورد تنها برای ارسال کننده مهمانی که مرتباً در حال پست گذاری در سایت شماست، سایت معتبری دارد و خودتان کاملاً به او اعتماد دارید صادق است.

با این وجود باز هم اجازه گذاشتن فقط یک لینک را بدهید و از کاربر درخواست کنید تا فقط نام خود یا نام کمپانی را به شکل انکر تکست قرار دهد.

2- لینک به سایت افراد معروفی که با آنها مصاحبه کرده اید

اگر با یک سلبریتی، شرکت مطرح یا فرد متخصصی در زمینه کاری خود مصاحبه کرده اید، لینک دادن به سایت شخصی او اشکالی ندارد. در این گونه موارد باز هم برای اطمینان بیشتر از آنها بخواهید تا فقط از نام خود یا کمپانی در انکر تکست استفاده کنند. همکاری با این گروه از کاربران بسیار ارزشمند است، چون باعث می شود تا در آینده با افراد معروف بیشتری مصاحبه کنید.

در صورتی که مجبور هستید با افرادی که شناخت کافی از آنها نداشته، یا کسانی که فکر می کنید در سایت های خود از تکنیک های لینک سازی کلاه سیاه استفاده می کنند مصاحبه کنید، لینک ها را حتماً نوفالو کنید.

3- لینک های سرمقاله ای (Editorial)

به لینک های زیر، لینک های سرمقاله ای گفته می شود که ارزش لینک دهی بالایی دارند:

  • نقد و بررسی سفارشی نشده و صادقانه یک محصول یا خدمت.
  • لینک منبع مقاله ای ارزشمند.
  • بیان کردن همکاری سازنده با سایت همکار.
استفاده از لینک فالو در مقالات تخصصی

توجه: اگر کار شما نوشتن تعداد زیادی نقد و بررسی است، اگر محصولی را به شکل رایگان دریافت کرده اید تا آن را بررسی کنید و اگر فقط از یک محصول خاص، بدون مقایسه کردن آن با دیگر محصولات هم رده، تعریف و تمجید بی مورد کرده اید، به گوگل این پیام را می رسانید که در حال تولید محتوای اسپانسر شده هستید.

این پایان کار نیست

Duane Forrester، از مدیران ارشد سابق بینگ، معتقد است که لینک واقعی، لینکی است که اصلاً انتظار گرفتن آن را نداشته اید. اگرچه برای موفق شدن در مسیر لینک سازی عمل کردن صرفاً طبق این جمله غیرممکن است، ولی یادآوری خوبی است برای کسانی که می خواهند لینک سازی کنند.

اگر مقاله ارزشمندی را از سایتی ترجمه کرده اید و لینک آن را بدون اینکه صاحب آن سایت متوجه شود در انتهای مقاله گذاشته اید، بهتر است لینک را به صورت فالو قرار دهید. علاوه بر این اگر قرار است از نقل قول فردی، یا مطالب وبلاگ او در مقاله خود استفاده کنید، می توانید به اسم او در مقاله خود اشاره کنید و لینک سایت او را هم به صورت فالو بگذارید؛ با این کار قدردانی خود را نشان داده اید.

 

امیدواریم با خواندن این مقاله، زمان صحیح فالو و نوفالو کردن لینک ها را به طور کامل فهمیده باشید. بهترین توصیه ای که می توانیم به شما بکنیم این است که تا آنجا که می توانید، لینک سازی را به شکل طبیعی انجام دهید. مواقعی پیش می آیند که بدون هیچ فشار و دغدغه ای و با میل خود به یک سایت دیگر لینک می دهید (لینک را فالو کنید)؛ مواقعی هم هست که در ازای پول از شما خواسته می شود به سایتی لینک بدهید که ارزش زیادی ندارد (بهتر است لینک را نوفالو کنید.)

به نظر شما بهتر است در چه مواقعی لینک ها را نوفالو یا فالو کرد؟ لطفاً نظرات، سؤالات و تجربیات خود را در قسمت نظرات با ما در میان بگذارید.

منبع:وبسیما 

0

این روند با رشد چشم گیری رو به افزایش است و می توان گفت در سال های آینده جستجو از طریق گوگل در تسخیر موبایل خواهد بود. استقبال کاربران از تلفن های هوشمند به قدری زیاد بوده است که گوگل الگوریتم هایی اختصاصی مانند Mobilegeddon برای بررسی و ایندکس نسخه موبایل سایت ها معرفی کرده است.

همچنین گوگل در نظر دارد در آینده ای نزدیک با استفاده از الگوریتم Mobile First Index نسخه موبایل سایت ها را معیار اصلی تحلیل محتوا و تعیین جایگاه در نتایج جستجوها قرار دهد.

سئو موبایل چیست؟

کلیه فعالیت های انجام شده برای بهینه سازی نسخه موبایل سایت و بهبود تجربه کاربری در آن که موجب کسب جایگاه بهتر در نتایج گوگل می شود را Mobile SEO می نامیم.

این فعالیت ها هم در زمینه طراحی نسخه موبایل یعنی استفاده از تکنیک هایی مانند Responsive Design یا Dynamic Serving‌ و هم در بهبود تجربه کاربری یعنی افزایش سرعت سایت و دسترسی آسان به محتوا مورد توجه خواهد بود.

توجه کنید که از نظر گوگل Mobile Device معادل یک تلفن هوشمند است و تبلت ها در دسته بندی کاملا متفاوتی قرار می گیرند. البته هدف ما سئو سایت برای همه دستگاه ها و کاربران است ولی آنچه در این مقاله مورد بحث است به تلفن های هوشمند اختصاص دارد.

الگوریتم های گوگل برای تعیین جایگاه در موبایل

در حال حاضر 95 درصد جستجوهایی که از طریق موبایل انجام می شود از طریق موتور جستجوی گوگل هستند. در نتیجه توجه به استانداردها و الگوریتم های آن برای کسب جایگاه بهتر و بازدیدکننده بیشتر اهمیت بسیار بالایی دارد.

الگوریتم Mobilegeddon

در سال 2015 گوگل رسما الگوریتم Mobile-Friendly خود را معرفی کرد که بسیاری آن را با نام Mobilegeddon می شناسند.

الگوریتم Mobilegeddon و تاثیر آن بر سئو موبایل

با معرفی این الگوریتم عملا رتبه بندی نتایج در دسکتاپ و موبایل متفاوت شد، به این معنی که هنگام جستجوی یک کلمه کلیدی در دسکتاپ ممکن است نتایج متفاوتی با همان عبارت در موبایل مشاهده کنید.

تا پیش از این تاریخ موبایل فرندلی بودن سایت یک نکته مثبت و ارزش افزوده با تاثیر کم برای شما محسوب می شد ولی پس از آن گوگل بسیاری از سایت هایی که برای نمایش در موبایل مناسب نبودند را جریمه کرده و جایگاه آنها را در نتایج جستجو از طریق موبایل کاهش داد.

الگوریتم Mobile First Index

با ادامه روند استفاده بیشتر از تلفن های همراه و افزایش جستجوهای انجام شده از طریق آنها گوگل تصمیم گرفت تا ارزش بیشتری برای نسخه موبایل سایت ها در نظر بگیرد. عملا می توان گفت در حال حاضر افرادی که با موبایل جستجو می کنند در اکثریت هستند پس باید توجه ویژه ای به رضایت مندی آنها داشت.

باز طراحی سایت چیست؟

تا قبل از معرفی Mobile First Index اگر کاربر از طریق دسکتاپ جستجو می کرد گوگل نسخه دسکتاپ سایت را معیار رتبه بندی قرار می داد و اگر از طریق موبایل جستجوی خود را انجام می داد ربات ها براساس نسخه موبایل سایت جایگاه آن را تعیین می کردند.

نحوه ایندکس قبل از الگوریتم Mobile First Index

ولی با الگوریتم جدید در هر شرایطی نسخه موبایل سایت معیار گوگل برای تصمیم گیری در مورد جایگاه و ارزش یک صفحه خواهد بود.

سئو موبایل بعد از الگوریتم Mobile First

برای آنکه اطلاعات بیشتری در مورد این الگوریتم جدید و تاثیر آن بر رتبه بندی سایت ها داشته باشید پیشنهاد می کنیم مقاله الگوریتم Mobile First Index را مطالعه کنید.

چطور نسخه موبایل سایت را بهینه سازی کنیم؟

در اولین قدم برای سئو موبایل باید سایت خود را برای افرادی که با موبایل وارد می شوند آماده کنیم. اگر دقیقا همان محتوا و طراحی نسخه دسکتاپ را در یک صفحه نمایش کوچک به کاربر نمایش دهیم عملا کارایی سایت را به شدت کاهش داده ایم.

برای طراحی نسخه موبایل سایت 3 روش اصلی وجود دارد که در ادامه آن ها را بررسی می کنیم.

1- آدرس دهی متفاوت برای موبایل و دسکتاپ

در این روش معمولا نسخه موبایل سایت بر روی یک زیردامنه مانند m.websima.com قرار گرفته و با تشخیص تلفن های هوشمند کاربران را به آن نسخه ارجاع می دهند.

استفاده از دو آدرس برای طراحی نسخه موبایل سایت

استفاده از این روش قدیمی و منسوخ شده است؛ زیرا برای پیاده سازی آن شما باید عملا دو نسخه مجزا از سایت خود را طراحی کنید و برای هر صفحه از سایت دو آدرس مجزا داشته باشید. با این کار مشکلات زیادی مانند کاهش سرعت ایندکس، تولید محتوای تکراری، تفاوت در تجربه کاربری و … در سئو موبایل ایجاد می شود.

2- استفاده از تکنیک Dynamic Serving

در این روش نسخه موبایل و دسکتاپ سایت هر دو در یک آدرس مشاهده می شوند. سرور شما براساس نوع مرورگر و سایز صفحه نمایش تشخیص می دهد که کاربر با موبایل وارد شده یا با دسکتاپ. در ادامه متناسب با هر کاربر نسخه موبایل یا دسکتاپ با کدنویسی های مجزا در دسترس کاربر قرار می گیرند.

تکنیک dynamic serving برای طراحی نسخه موبایل سایت

استفاده از این روش به شما اجازه می دهد که منابع استفاده شده در هر نسخه را مدیریت کرده و برای هر دستگاه یا سایز صفحه نمایش طراحی کاملا اختصاصی و مجزا داشته باشید.

بعنوان مثال ممکن است شما در نسخه دسکتاپ یک اسلایدر با تصاویر افقی و بزرگ داشته باشید ولی در موبایل از یک تصویر ساده و عمودی به جای آن استفاده کنید. با این کار کاربرانی که با موبایل وارد سایت شده اند دیگر نیازی به دانلود تصاویر بزرگ اسلایدر شما نخواهند داشت و این موجب افزایش سرعت و بهبود تجربه کاربری خواهد شد.

مشکل اصلی این روش بالا رفتن هزینه های کدنویسی و البته ارتقای سایت خواهد بود. با هر تغییری در محتوای سایت شما باید سناریوهای متفاوتی  در سایزهای مختلف طراحی کنید و البته با ورود گوشی ها و نمایشگرهای جدید نسخه های مناسبی از صفحات سایت بسازید.

در حال حاضر فروشگاه های اینترنتی بزرگ مانند digikala از این روش استفاده می کنند تا مدیریت بهتری بر منابع سرور و بهبود سرعت آن داشته باشند.

3- طراحی ریسپانسیو یا Responsive Design

در طراحی سایت ریسپانسیو هم آدرس صفحات و هم کدهای HTML برای موبایل و دسکتاپ یکسان است و با استفاده از دستورات CSS نحوه نمایش محتوا در سایزهای مختلف مدیریت می شود.

طراحی سایت ریسپانسیو برای سئو موبایل

با این کار هزینه های طراحی شما به نسبت پایین تر بوده و تاثیر الگوریتم Mobile First Index بر جایگاه شما ناچیز خواهد بود. برخلاف روش اول شما آدرس های یکسانی دارید و احتمال تولید محتوای تکراری در آدرس های متفاوت صفر می شود.

در حال حاضر طراحی سایت ریسپانسیو پیشنهاد اول گوگل است و به شدت مورد تایید آن می باشد.

تکنیک های بهینه سازی سایت برای موبایل

در این بخش تلاش می کنیم مهمترین تکنیک های موجود برای سئو موبایل را بررسی کرده و ابزارهای مناسبی برای هرکدام به شما پیشنهاد دهیم.

1- بهبود تجربه کاربری یا Mobile Usability

در پنل گوگل وبمستر تولز بخشی برای بررسی Mobile Usability سایت طراحی شده است که به گزارشی از وضعیت صفحات شما در موبایل ارایه می دهد. هر خطایی که گوگل در صفحات سایت شما مشاهده کند در این فضا به شما نمایش داده می شود.

اطلاعات قرار گرفته در این بخش از طریق ابزار Mobile Friendly Test

Mobile-Friendly Test - Google Search Console

Mobile-Friendly TestAccountSearchMapsYouTubePlayNewsGmailContactsDriveCalendarTranslatePhotosMoreShoppingFinanceDocsBooksBloggerHangoutsKeepJamboardCollectionsEven more from GoogleSign inIs yo

 گوگل و برای هر صفحه از سایت شما به صورت مجزا جمع آوری می شود. همچنین می توانید با استفاده مستقیم از این ابزار یک صفحه از سایت خود را آنالیز کرده و وضعیت آن را از دید گوگل بررسی کنید.

 

ابزار mobile friendly test

این ابزار پیشنهادات متفاوتی در مورد طراحی ریسپانسیو سایت و تجربه کاربری در اختیار شما قرار می دهد. بعنوان مثال اگر یک دکمه در موبایل سایز مناسبی نداشته باشد (کوچکتر از سطح تماس انگشت) یا دو دکمه متفاوت فاصله کمی با هم داشته باشند (احتمال کلیک اشتباه توسط کاربر) این ابزار به شما اطلاع خواهد داد.

همچنین فاکتورهای دیگری مانند سایز فونت ها، رنگ بندی و … تا حدی توسط ابزار Mobile Friendly Test بررسی می شوند که نشان دهنده اهمیت تجربه کاربری و تاثیر آن بر سئو موبایل می باشد.

سه نکته مهم برای افزایش کارایی در موبایل

I) دسترسی گوگل به منابع سایت را محدود نکنید

برای بررسی نحوه نمایش و ساختار کلی صفحه ربات های گوگل باید به همه فایل های موجود در صفحه شامل CSS و JS دسترسی داشته باشند. محدود کردن هریک از این فایل ها برای ربات گوگل موجب می شود نمای واقعی صفحه از دید گوگل پنهان شده و ریسپانسیو بودن آن را تشخیص ندهد. برای اطلاعات بیشتر مقاله آشنایی با Blocked Resources را در وبسیما مطالعه کنید.

II) از پاپ آپ استفاده نکنید

گوگل رابطه خوبی با پاپ آپ ندارد. زیرا با ورود کاربر به صفحه یک تصویر یا باکس بزرگ در مقابل او قرار می گیرد و مانع دسترسی مستقیم به محتوای صفحه می شود. استفاده از پاپ آپ به ویژه در نسخه موبایل یک نکته منفی برای سئو شما محسوب می شود.

III) محتوای اصلی را در موبایل پنهان نکنید

بسیاری از طراحان بخش هایی از صفحه را در نسخه موبایل و سایزهای کوچکتر پنهان می کنند با این کار عملا این محتوا از دسترس کاربر و ربات گوگل خارج شده و تاثیر آن بر تعیین محتوا و ارزش صفحه از دست میرود. پیشنهاد می شود تا حدامکان همه بخش های محتوایی صفحه در نسخه موبایل نیز قابل دسترسی باشند.

2- بهینه سازی سرعت سایت در موبایل

یکی دیگر از ابزارهای کاربردی گوگل با نام Page Speed Insights به بررسی سرعت صفحات در موبایل و دسکتاپ می پردازد. در حال حاضر سیستم آنالیز و امتیازدهی این ابزار در دسکتاپ و موبایل متفاوت بوده و ممکن است برای یک صفحه از سایت دو عدد متفاوت به شما نمایش دهد.

بررسی سرعت سایت در موبایل و تاثیر آن بر سئو

در این ابزار توجه ویژه ای به زمان نمایش اولین نمای سایت به کاربر شده است. به این معنی که گوگل پیشنهاد می کند شما ابتدا آنچه در نگاه اول مورد نیاز است را به کاربر نمایش داده و سپس بقیه بخش ها را لود کنید.

برای اینکار استفاده از تکنیک های بهینه سازی مانند Eliminate render-blocking JavaScript and CSS، فشرده سازی تصاویر، کاهش زمان پاسخ گویی سرور، کاهش تعداد درخواست های ارسالی به سرور و مواردی از این دست تاثیر زیادی بر سرعت شما در موبایل خواهد داشت.

تکنیک های بهینه سازی صفحات برای موبایل و دسکتاپ نیازمند یک مبحث تخصصی و کامل در این زمینه است که در کارگاه آموزش سئو تکنیکال در آکادمی وبسیما آموزش داده می شود.

3- بهبود دسترسی کاربر به محتوا

نحوه نمایش محتوا در موبایل و دسکتاپ باید متفاوت بوده و متناسب با فضای موجود در صفحه چیدمان و ابعاد هر بخش تغییر کند.

شما می توانید با تغییر ابعاد تصاویر و سایز فونت ها خوانایی آن را برای کاربران بهبود دهید. حتی ممکن است طبق گزارش ابزار گوگل سایت شما کاملا Mobile Friendly باشد ولی کاربر امکان مطالعه متن و دسترسی به بخش های مختلف را نداشته باشد.

یکی دیگر از مشکلات رایج استفاده از تصاویر بزرگ در شروع صفحه است که در نسخه موبایل عملا کاربری سایت را کاهش می دهد و کاربر را مجبور می کند که برای نمایش محتوا اسکرول کند.

گوگل پیشنهاد می کند که کاربر در نگاه اول به موضوع اصلی صفحه و عنوان آن دسترسی داشته باشد.

استفاده از تکنیک فضای خالی در طراحی سایت در طراحی نسخه موبایل اهمیت ویژه ای دارد زیرا  موجب می شود کاربران به درستی ارتباط بخش های مختلف صفحه را درک کرده و برای مطالعه هر بخش مشکلی نداشته باشند.

4- استفاده از AMP

AMP مخفف عبارت Accelerated Mobile Pages بوده و به معنی شتاب دهی به صفحات موبایل است. این تکنیک به تازگی توسط گوگل معرفی شده و به سرعت در حال همه گیر شدن است.

در این روش هر صفحه از سایت شما یک نسخه AMP در آدرسی دیگر خواهد داشت که با استفاده از تگ canonical به صفحه مادر مرتبط شده است. AMP عملا تلاش می کند تا محتوای صفحه را براساس استانداردهای موبایل که توسط گوگل تعریف شده اند نمایش دهد.

اطلاعات نسخه AMP توسط گوگل ایندکس شده و در صفحه نتایج گوگل مستقیما برای کاربر نمایش داده می شود.

استفاده از AMP در سئو موبایل

صفحاتی که از تکینک AMP استفاده کرده اند شانس بیشتری برای کسب جایگاه در نتایج گوگل خواهند داشت و البته به دلیل نمایش آیکون AMP در کنار آنها امکان جلب توجه کاربر و افزایش CTR را به شما می دهند.

برای آشنایی بیشتر با AMP و نحوه نمایش آن در گوگل پیشنهاد می کنیم مقاله AMP چیست را مطالعه کنید.

5- بهینه سازی نمایش در نتایج جستجو در موبایل

به طور معمول هنگام جستجو در موبایل گوگل برای عنوان هر صفحه 69 کاراکتر را نمایش می دهد ولی این تعداد در موبایل حتی به 78 نیز میرسد. به عبارت دیگر نمایش عنوان صفحات در موبایل فضای بیشتری داشته و به شما اجازه می دهد هدف گذاری بهتری برای افزایش نرخ CTR خود داشته باشید.

همچنین به تازگی در موبایل آیکون و یک تصویر شاخص از سایت به کاربر نمایش داده می شود. برخورداری از این دو ویژگی به شما امکان می دهد شانس کلیک خود را بالا برده و در دراز مدت جایگاه خود را در نتایج بهبود دهید.

 

نمایش نتایج جستجو در موبایل

 

 

علاوه بر موارد بالا به کارگیری تکنیک های نشانه گذاری استاندارد یعنی Schema

 موجب می شود اطلاعات تکمیلی مانند امتیاز دهی ستاره ای، AMP، اسلایدر تصاویر و … در نتایج جستجوی سایت شما نمایان شود. هر یک از این بخش ها می توانند تاثیر بسیار زیادی بر افزایش بازدیدکننده و بهبود رتبه شما داشته باشند.

 

سخن پایانی

توجه به سئو موبایل و صرف زمان و هزینه برای آن در گذشته ای نه چندان دور نوعی وسواس محسوب می شد ولی امروز به یکی از مهمترین وظایف شما هنگام بهینه سازی سایت تبدیل شده است.

اگر تا به امروز توجهی به نسخه موبایل سایت خود نداشته اید بهتر است خیلی سریع برای بهینه سازی آن اقدام کرده و خود را برای آینده ای نزدیک که در آن 80 درصد جستجوها از طریق موبایل انجام می شود آماده کنید.

اگر تجربه ای در استفاده از هر یک از تکنیک های معرفی شده در این مقاله و تاثیر آن بر سئو سایت خود داشته اید در بخش نظرات همین صفحه با ما به اشتراک بگذارید.

 منبع:وبسیما

0

 

اگر از طرفداران استفاده از گرادیان نیستید بهتر است این مقاله را بخوانید. در ادامه 8 دلیل قانع کننده برای استفاده از گرادیان در طراحی سایت آورده می شوند که می توانید از آنها برای طراحی سایت خود در سال جاری استفاده کنید.

1. چشم نواز شدن بک گراند صفحه

استفاده از گرادیان در طراحی بک گراند صفحه موجب حرکت چشمان کاربر در تصویر می شود؛ مردمک چشم کاربر به یک نقطه از تصویر متمرکز می شود و به خاطر تغییر در طیف رنگ ها و سایه ها، چشمان او ناخودآگاه از یک طرف صفحه نمایش به سمت دیگر هدایت می شوند. گرادیان ابزار خوبی برای مجذوب کردن کاربران بوده و طرح های خسته کننده را زیبا و دلنشین می کند.

روش های مختلفی برای به کارگیری گرادیان در طراحی سایت وجود دارد، اما یکی از محبوب ترین روش ها گرادیان کردن پس زمینه سایت و قرار دادن تصویر، متن یا اِلمان های دیگر روی آن است، مثل تصویر زیر:

طراحی بک گراند سایت با استفاده از گرادیان

وقتی به این تصویر نگاه می کنید گرادیان از خسته کننده شدن تصویر جلوگیری می کند و چشمان را ناخودآگاه از بالای صفحه به گوشه پائین سمت راست جایی که نوشته شده Discover More می برد. در کل صفحه این سایت از گرادیان استفاده شده و مثل یک راهنما در مسیریابی به کاربر کمک می کند.

2. گرادیان شانس خوانده شدن متن را افزایش می دهد

علاوه بر استفاده بهینه در پس زمینه، می توان از گرادیان در متن هایی که روی پس زمینه قرار گرفته اند نیز استفاده کرد. در این روش اگر هدف شما تمرکز به متن است نه تصویر، می توانید پس زمینه را ساده و با متن را همراه با گرادیان رنگ نمایش دهید تا توجه کاربران را به خواندن متون جلب کنید. این روش برای طراحی سایت شرکتی و خلاقانه توصیه می شود.

برای این کار کنتراست رنگ ها را زیاد کنید تا متن ها خوانا شوند. در سایت زیر از این تکنیک استفاده شده است:

استفاده از گرادیان برای نمایش متن در سایت

3. عکس های معمولی را جذاب می کند

اگر گرادیان را روی یک تصویر معمولی overlay کنید نتیجه کار باورنکردنی می شود! البته منظور از تصویر معمولی عکس بی کیفیت یا با رزولوشن پایین نیست، بلکه عکس های خسته کننده ای هستند که هیچ هیجانی در کاربر ایجاد نمی کنند.

در این روش استفاده از رنگ های روشن بهتر از رنگ های خنثی جواب می دهد. این تکنیک سایت و عکس اصلی آن را بسیار زیبا می کند ولی مشکل اصلی استفاده بیش از حد طراحان از این روش است. بنابراین اگر می خواهید از بقیه متمایز شوید بهتر است کمی خلاقیت چاشنی کار کنید تا طرح شما تکراری به نظر نیاید.

در تصویر بالا قسمت پایینی تصویر به کمک گرادیان کاملاً محو شده است و یک نوار نارنجی رنگ زیبا بوجود آمده است. علاوه بر این به کاربر اعلام می کند که با اسکرول به پایین صفحه اطلاعات مهمتری دریافت خواهد کرد.

گرادیان پوششی برای طراحی بنر اصلی سایت

4. گرادیان مسیر حرکت چشم کاربر را مشخص می کند

یکی از فاکتورهای مهم در طراحی وب سایت توجه به تجربه کاربری و دسترسی سریع به محتوا است. الگوی کاربران برای خواندن متن شبیه به حرف F است. یعنی از قسمت بالا سمت چپ شروع کرده و از وسط صفحه به سمت پایین می آیند.

برای حرکت دادن چشمان کاربر و جلب توجه او به قسمت های مختلف صفحه از قسمت های روشن گرادیان به عنوان نقطه شروع استفاده کنید و نگاه او را به سمت مراحل پایانی یا دکمه هدف هدایت کنید.

مردمک چشمان ما به طور ناخودآگاه اول قسمت روشن تر را دیده و بعد به قسمت تاریک توجه می کند. تصویر زیر یک مثال عالی برای استفاده از گرادیان رنگ در طراحی سایت و نمایش مراحل کار به کاربر است. این تکنیک را می توان در طراحی سایت فروشگاهی و برای نمایش مسیر خرید یا ارسال استفاده نمود.

نمایش مراحل کار با استفاده از گرادیان رنگ در طراحی سایت

5. بر برندینگ شما تاکید بیشتری می شود

اگر رنگ های برند شما به گونه ای هستند که می توان آنها را با هم ست کرد، به کمک گرادیان آنها را با هم ترکیب کنید. این تکنیک روش خوبی برای نمایش رنگ های سازمانی شما و حک کردن آن در ذهن مخاطب است. از گرادیان تولید شده در کمپین های تبلیغاتی، سایت، شبکه های اجتماعی یا متریال های چاپی خود استفاده کنید. وقتی از یک سبک یکسان در همه جا استفاده کنید ثبات خود را نشان داده و کاربران شما را با آن رنگ تشخیص می دهند.

تجربه کاربری مهمتر است یا سئو؟

در سایت زیر دقیقاً چنین کاری انجام شده است؛ انتخاب رنگ ها جالب است، گرادیان استفاده شده روی عکس و همچنین منو به ماندگار کردن رنگ ها در ذهن کاربر و ارتباط دادن آنها به برند کمک می کند.

استفاده از گرادیان رنگ برای بهبود برندینگ در سایت

6. استفاده از گرادیان در طراحی سایت راحت است

امروزه دسترسی به ابزارهای گرافیکی بسیار آسان شده است و شما به راحتی می توانید به کمک فتوشاپ گرادیان مورد نظر خود را ایجاد کنید. برای این کار از ابزار Gradient Tool فتوشاپ استفاده می کنیم که در منوی سمت چپ برنامه قرار دارد.

دست شما در انتخاب نوع گرادیان باز است؛ مثلاً می توانید به صورت جهت دار (Directional) یا دایره ای (Radial) آنها را بسازید. همچنین می توانید با ترکیب کردن این دو نوع گرادیان طرح هایی زیبا و خلاقانه ایجاد کنید.

انتخاب رنگ مناسب برای گرادیان یکی از سخت ترین کارهاست، ساده ترین کار انتخاب کردن رنگ های قرار داده شده از پنل چرخ رنگ فتوشاپ است ولی همیشه نمی توان چنین کاری کرد، در بعضی اوقات باید آنقدر با رنگ ها بازی کنید تا نتیجه دلخواه به دست بیاید.

ابزارهای رایگان ایجاد Gradient

اگر به هر دلیلی نمی خواهید از فتوشاپ استفاده کنید می توانید از سایت های زیر که به طور رایگان گرادیان تولید می کنند استفاده کنید:

WebGradients 

کتابخانه ای از 150 گرادیان رنگی زیبا و کارآمد در فرمت های CSS و عکس

قالب های آماده گرادیان رنگی

Gradient Buttons

ابزاری برای ساختن گرادیان رنگی بر روی دکمه های سایت و انیمیشن زیبا برای حالت hover

طراحی دکمه های سایت با استفاده از گرادیان رنگی

Gradient Wave Generator

ابزاری برای تولید گرادیان موجی در رنگ های مختلف

7. گرادیان رنگی الهام گرفته شده از طبیعت است

محوشدگی ها و سایه هایی که به کمک گرادیان ایجاد می شوند حس طبیعی بودن را به بیننده منتقل می کنند، علت هم این است که هیچ چیزی در طبیعت یک رنگ نیست و زندگی مملو از سایه ها و محوشدگی هاست.

اگر قصد دارید جلوه هایی طبیعی و منطبق با دنیای واقعی خلق کنید، اولین انتخاب گرادیان خواهد بود. در تصویر زیر به کمک تکنیک گرادیان یکی از زیباترین جلوه های طبیعت (تغییر رنگ آسمان از تیره به روشن) به بهترین شکل به تصویر کشیده شده است.

گرادیان رنگ از طبیعت الهام گرفته شده است

8. استفاده از گرادیان در طراحی سایت ترند شده است

گرادیان ها دم دست ترین و راحت ترین راه حل برای چاشنی کردن عناصر بصری چشمگیر به تصاویر هستند و از گیج شدن کاربران سایت جلوگیری می کنند. با انواع مختلفی از تکنیک های گرادیان که بالاتر گفته شدند می توانید تصاویر شگفت انگیزی ایجاد کنید.

اگرچه استفاده از گرادیان در طراحی وب سایت در سالهای گذشته روندی سینوسی داشته و در مقاطعی از مد افتاده است، ولی پس از مدت کوتاهی و با پیشرفت تکنولوژی های طراحی سایت دوباره وارد عرضه طراحی وب سایت شده و نظر طراحان را به سمت خود جلب کرده است.

منبع:وبسیما

0

 

تکنیک های سئو کلاه سیاه که موجب جریمه سایت می شوند

در سایت گوگل بخشی به نام Webmaster Guidelines

Webmaster Guidelines - Search Console Help

 قرار گرفته است که استانداردهای گوگل برای تعیین سایت های اسپمر و جریمه آنها را مشخص می کند. در این مقاله تلاش می کنیم مهم ترین نکات سئو از زبان گوگل را به شما معرفی کنیم.

 

در نظر داشته باشید روش هایی که در این صفحه معرفی شده اند روش های رایج سئو کلاه سیاه هستند که گوگل به طور مشخص به آنها اشاره کرده است. ولی اگر هر روش دیگری که در این صفحه موجود نیست و برای فریب گوگل استفاده می شود را امتحان کنید همچنان امکان جریمه شدن توسط گوگل و شناسایی توسط الگوریتم های آن وجود دارد.

سئو کلاه سیاه چیست؟

تکنیک های سئو کلاه سیاه عموما بر رشد سریع سایت در نتایج گوگل تمرکز می کنند و توجهی به میزان رضایت کاربر نخواهند داشت. هدف اصلی از این کار کسب جایگاه بهتر ولی غیر واقعی است و تلاش می شود از نقاط ضعف گوگل در تشخیص صفحات بهتر استفاده شود.

تکنیک های کلاه سیاه مدام در حال تغییر هستند و هر زمان که گوگل راه حلی برای شناسایی این سایت ها پیدا می کند روش های جدیدی پیدا می شوند. با استفاده از سئو کلاه سیاه شما خیلی سریع رشد می کنید و به جایگاه مناسب میرسید ولی جایگاه شما بسیار لغزنده خواهد بود و هر روز ممکن است توسط گوگل جریمه شده و از لیست نتایج حذف شوید.

تفاوت سئو کلاه سفید و کلاه سیاه

در ادامه مهمترین تکنیک های سئو کلاه سیاه که می توانند موجب جریمه سایت شما توسط گوگل شوند را بررسی می کنیم.

1- محتوای اتوماتیک Automatic generated content

محتوای اتوماتیک یعنی متن هایی که به صورت خودکار و یا برنامه ریزی شده تولید می شوند. محتوای اتوماتیک معمولا برای کاربران معنی و مفهوم مشخصی ندارد ولی به صورت هدفمند از کلمات کلیدی در آنها استفاده شده است. نمونه هایی از محتوای اتوماتیک از نظر گوگل به شرح زیر است:

  • متن ترجمه شده توسط برنامه یا مترجم گوگل که هیچ گونه بازبینی و بازنویسی بر روی آن انجام نشده است.
  • محتوای جمع آوری شده از طریق RSS سایت های دیگر یا نتایج جستجوی گوگل.
  • جمع آوری و ترکیب محتوا از چند سایت بدون بازنگری و بازنویسی توسط یک انسان.
  • محتوایی که به صورت خودکار و با جایگزینی کلمات هم معنی تولید شده و مفهوم آن برای کاربر قابل درک نیست.

2- ریدایرکت های مخفیانه Sneaky redirect

ریدایرکت کردن یک صفحه موجب می شود کاربر بدون اطلاع به آدرس دیگری ارجاع داده شود. دلایل زیادی برای ریدایرکت کردن یک صفحه وجود دارد که اتفاقا بسیار کاربردی و مثبت هستند و موجب جریمه سایت توسط گوگل نمی شوند. بعنوان مثال صفحاتی که آدرس آنها تغییر کرده یا به کلی حذف شده اند به وسیله Redirect به آدرس جدید خود ارجاع داده می شوند.

ولی برخی از روش ها برای فریب گوگل طراحی شده اند که موجب می شوند محتوای نمایش داده شده به کاربر با محتوایی که در دسترس گوگل قرار می گیرد متفاوت باشد.

در تکنیک Sneaky Redirect زمانی که ربات گوگل وارد صفحه می شود به یک آدرس بهینه شده برای کلمه هدف ارجاع داده می شود ولی اگر همان صفحه توسط کاربر باز شود محتوای مورد نظر مدیر سایت نمایش داده می شود.

در این شرایط گوگل صفحه اصلی که کاربران مشاهده می کنند را ایندکس خواهد کرد و به ریدایرکت انجام شده توجهی نمی کند. گوگل به دو مورد مشخص برای تکنیک Sneaky redirect اشاره کرده است که عبارتند از:

  1. محتوای نشان داده شده به گوگل در صفحه موجود است ولی کاربر به آدرس دیگری ریدایرکت می شود.
  2. کاربرانی که با موبایل وارد می شوند محتوایی متفاوت از نسخه دسکتاپ مشاهده می کنند یا به آدرس دیگری از یک سایت اسپمر منتقل می شوند.

این روش کاملا برای گوگل قابل شناسایی بوده و به سرعت سایت شما را جریمه خواهد کرد. افراد کمی هستند که از این روش برای بهبود سئو استفاده می کنند و معمولا سایت هایی که هک شده باشند با مشکلاتی از این دست مواجه می شوند.

3- لینک سازی غیر طبیعی Link schemes

هر بک لینک که با هدف بهبود وضعیت سئو و افزایش جایگاه شما در نتایج گوگل ایجاد شده باشد به عنوان نقض قوانین گوگل شناسایی می شود. این قانون هم برای لینک هایی که به سایت شما داده شده اند و هم برای لینک هایی که به سایت های دیگر میدهید صادق است.

Keyword Stuffing چیست؟

در ادامه مواردی که گوگل به عنوان لینک سازی غیرطبیعی می شناسد را بررسی می کنیم:

  • خرید بک لینک، یعنی پرداخت پول به ازای قرار دادن لینک شما در سایت های دیگر. (پیشنهاد می کنیم مقاله خرید بک لینک را مطالعه کنید)
  • تبادل لینک، یعنی شما به یک سایت لینک بدهید و در مقابل آن سایت نیز به شما لینک بدهد.
  • انتشار زیاد پست مهمان یا رپورتاژ آگهی در سایت های دیگر که همگی با هدف گذاری روی کلمات مشخصی لینک سازی شده اند.
  • استفاده از نرم افزارهای اتوماتیک برای لینک سازی در سایت های دیگر.
  • قرار داد لینک در دایرکتوری های کم ارزش یا سایت های آگهی رایگان.
  • لینک های هدف گذاری شده روی کلمه مشخص که در فوتر یا سایدبار سایت های بسیاری قرار گرفته اند.

توجه داشته باشید که معمولا تبلیغات اینترنتی با لینک سازی همراه هستند. برای آنکه تبلیغات شما از نظر گوگل خرید بک لینک محسوب نشود می توانید یکی از دو روش زیر را استفاده کنید.

  1. در لینک های تبلیغاتی از تگ nofollow استفاده کنید.
  2. لینک تبلیغات به آدرسی که برای گوگل قابل ایندکس نیست ارجاع داده شود و از آنجا به صفحه هدف منتقل شود.

4- تکنیک Cloaking

در این روش بدون آنکه کاربر به آدرس دیگری ریدایرکت شود محتوایی متفاوت با آنچه ربات گوگل ایندکس کرده مشاهد می کند. به عنوان مثال زمانی که ربات گوگل وارد صفحه می شود محتوای آن شامل متن و تصاویر مناسب است ولی با ورود کاربر به صفحه، محتوایی دیگر به او نمایش داده می شود.

تکنیک cloaking در سئو کلاه سیاه

مخفی کردن بخشی از محتوا برای کاربران (که برای گوگل در دسترس است) نیز به عنوان Cloaking شناخته می شود و می تواند موجب جریمه سایت شما شود.

این روش نیز توسط هکرها مورد استفاده قرار می گیرد. با این کار محتوای مورد نظر خود (همراه با لینک سازی) را به گوگل نشان می دهند در حالیکه مدیر سایت متوجه وجود این محتوا در سایت خود نمی شود.

5- محتوا یا لینک پنهان در صفحه

بعضی از مدیران سایت ها تلاش می کنند تا با افزایش محتوای صفحه جایگاه خود را در گوگل بهبود دهند. ولی در بسیاری موارد این محتوا برای کاربر مناسب نیست یا عبارات نامفهوم و تکراری در آن استفاده شده است. در این شرایط با پنهان کردن محتوا از دید کاربر سعی می کنند تجربه کاربری سایت را حفظ کنند.

گوگل محتوای مخفی شده در سایت را شناسایی می کند

این روش به خوبی برای گوگل قابل درک است زیرا به فایل های CSS صفحه دسترسی داشته و نحوه نمایش آن به کاربران را بازسازی می کند. نمونه هایی از روش های پنهان کردن محتوا که برای گوگل قابل درک است عبارتند از:

  • استفاده از متن سفید روی بک گراند سفید
  • مخفی کردن متن زیر یک تصویر
  • استفاده از CSS برای قرار دادن محتوا خارج از صفحه نمایش داده شده به کاربر
  • استفاده از سایز فونت 0
  • مخفی کردن لینک در یک کاراکتر کوچک مانند نقطه یا کاما

6- Doorway Pages یا صفحات مشابه

در تکنیک Doorway شما چندین دامنه متفاوت برای یک یا چند کلمه کلیدی هدف خود می سازید و در نهایت همه آنها به یک سایت ارجاع داده می شوند.

این تکنیک حتی در یک سایت نیز ممکن است اجرا شود، به این صورت که شما برای یک عبارت هدف چندین صفحه متفاوت می سازید که هرکدام تغییر کمی در کلمه کلیدی هدف خود داشته و در نهایت همگی کاربر را به یک صفحه خاص ارجاع می دهند. بله درست حدس زدید برچسب گذاری!

تکنیک doorway pages در سئو کلاه سیاه

برچسب گذاری یکی از روش های بسیار موثر برای بهبود سئو سایت است ولی استفاده نادرست از آن می تواند موجب جریمه سایت شما شود. استفاده از برچسب های زیاد و عبارات نزدیک به هم عملا صفحاتی با هدف گذاری های مشابه و محتوای یکسان ایجاد می کند که از نظر گوگل اسپم شناخته می شود. پیشنهاد می کنیم مقاله برچسب گذاری صحیح در سایت را به دقت مطالعه کنید.

7- محتوای دزدیده شده Scraped Content

برخی از سایت ها تلاش می کنند با جمع آوری محتوا از سایت های دیگر تعداد صفحات خود را افزایش داده و شانس خود را برای کسب جایگاه افزایش دهند. در این مسیر توجهی نیز به ارتباط موضوعی و کیفیت محتوای جمع آوری شده ندارند.

محتوای جمع آوری شده که هیچ ارزش افزوده ای به آن اضافه نکرده باشید کمکی به بهبود وضعیت سئو شما نخواهد کرد حتی اگر مرجع جمع آوری محتوا معتبر و ارزشمند باشد.

بهتر است زمان خود را صرف تولید محتوای باکیفیت کرده و تلاش کنید تا با دیگر سایت های موجود در زمینه کاری خود متفاوت باشید. با این روش هم موتور جستجو و هم کاربر از محتوای سایت شما راضی خواهند بود.

برخی از روش های جمع آوری یا دزدی محتوا عبارتند از:

  • سایت هایی که محتوای سایت های دیگر را کپی کرده و بدون هیچ تغییری در سایت خود منتشر می کنند.
  • سایت هایی که محتوا را از سایت دیگری کپی کرده و با تغییرات اندک مانند کلمات هم معنی و جایگزینی فعل ها آن را به صورت دستی یا اتوماتیک بازنویسی می کنند.
  • سایت هایی که با استفاده از RSS سایت های دیگر محتوا را جمع آوری کرده و بدون ایجاد ارزش افزوده منتشر می کنند.
  • سایت هایی که ویدئو، تصویر یا هر رسانه دیگری را از سایت های اصلی مانند آپارات و اینستاگرام جمع آوری کرده و بدون ایجاد ارزش افزودن منتشر می کنند.
  • سایت هایی که محتوای سایت های دیگر را جمع آوری کرده و به صورت iframe در صفحه ای از سایت خود نمایش می دهند.

احتمالا اولین سوالی که برای شما پیش می آید آن است که چرا سایت های بزرگ فارسی که به جمع آوری محتوا می پردازند هنوز جایگاه مناسب و بازدیدکننده زیادی دارند؟ این سایت ها یک نکته اساسی را رعایت می کنند یعنی ارزش افزوده برای محتوا. این کار از طریق دسته بندی مناسب، برچسب گذاری صحیح، مسیرهای دسترسی به محتوا، نظرات کاربران و مطالب مرتبط دقیق انجام می شود.

8- سیستم های همکاری در فروش Affiliate programs

سایت هایی که در سیستم همکاری در فروش فعالیت می کنند معمولا از یک قالب مشخص در طراحی بهره میبرند و در بسیاری موارد محتوای محصولات یا خدمات را مستقیما از سایت اصلی دریافت می کنند. با این کار عملا تمام محتوای سایت کپی بوده و هیچ ارزش افزوده ای برای کاربر ایجاد نمی کند. این سایت ها شانسی برای موفقیت در زمینه سئو نداشته و تنها از طریق فعالیت در شبکه های اجتماعی یا تبلیغات می توانند به درآمدزایی برسند.

اگر هدف شما کسب درآمد از همکاری در فروش و جذب بازدیدکننده از طریق سئو است باید یک سایت اختصاصی برای خود راه اندازی کرده و محتوای تخصصی برای معرفی محصولات یا خدمات تولید نمایید. قبل از هرچیز از خود بپرسید که چرا مشتریان باید سایت شما را به سایت اصلی ترجیح داده و خرید خود را از آن انجام دهند. اگر ساختار و محتوای شما کاملا مشابه سایت اصلی باشد همیشه یک قدم عقب تر از آن خواهید بود.

9- بمباران کلمه کلیدی یا keyword stuffing

عبارت keyword stuffing به صفحات و سایت هایی اشاره دارد که تلاش می کنند با تکرار مداوم یک عبارت یا چندین عبارت نزدیک به هم شانس خود را برای کسب جایگاه در آنها بالا ببرند. این تکنیک شاید تا 2 سال پیش می توانست مثمر ثمر باشد ولی هم اکنون به یکی از روش های گوگل برای شناسایی سایت های اسپم تبدیل شده است.

سئو کلاه سیاه با keyword stuffing

نمونه هایی رایج از بمباران کلمه کلید به شرح زیر است:

  • لیستی از شماره های تماس یا اعداد خاص که با هدف سئو در صفحه هستند.
  • لیستی از نام محله ها، شهرها یا کشورها با هدف گذاری روی سئو محلی صفحه.
  • تکرار مداوم یک کلمه در محتوای صفحه یا در بخش های پایینی صفحه با هدف افزایش درصد حضور عبارت در صفحه.

10- رفتار مشکوک در صفحه Malicious behavior

بسیاری از صفحات اینترنتی، بویژه آنهایی که به هر طریق هک شده باشند رفتارهایی آزاردهنده و بدون اجازه کاربر انجام می دهند. برخی از رفتارهای مشکوک از نظر گوگل عبارتند از:

  • باز کردن پاپ یا تبلیغات بسیار بعد از کلیک کاربر بر روی بخشی از صفحه یا با ورود به صفحه.
  • انتقال خودکار کاربر به سایت ها یا نرم افزارهای دیگر مانند تلگرام.
  • دانلود خودکار فایل بر روی سیستم کاربر بدون کسب اجازه.
  • نصب ویروس یا تروجان بر روی سیستم کاربر.
  • تغییر homepage مرورگر کاربر یا تغییر تنظیمات مرورگر.

+11 – نمایش محتوای اسپم تولید شده توسط کاربران

در همه موارد قبلی مدیر سایت نقش مهمی در تولید محتوای اسپم یا لینک سازی غیرطبیعی داشت ولی در این بخش رفتار کاربران در صفحه مورد توجه قرار می گیرد. محتوایی که توسط کاربران تولید شده و در صفحه نمایش داده می شود می تواند بر وضعیت سئو آن تاثیرگذار باشد.

نظرات کاربران که با هدف سئو یا به صورت اسپم بر روی یک صفحه قرار می گیرند می توانند موجب جریمه آن صفحه توسط گوگل و کاهش رتبه آن شود. برای جلوگیری از این مشکل باید نظرات سایت خود را تنها پس از تایید مدیر بر روی سایت نمایش دهید و یا از ابزارهای آنتی اسپم مانند Captcha در بخش نظرات استفاده نمایید.

معرفی سایت های اسپمر به گوگل

اگر شما سایت هایی را می شناسید که استانداردهای گوگل را رعایت نکرده اند ولی همچنان جایگاه مناسبی در نتایج دارند به این معنی است که الگوریتم ها قادر به شناسایی این رفتار نبوده اند. به همین منظور بخشی برای معرفی سایت های اسپمر به گوگل در نظر گرفته شده است که با مراجعه به صفحه Spam Report قابل دسترسی است.

با ارسال درخواست شما این صفحه توسط یک انسان بررسی شده و در صورتیکه قوانین مبارزه با اسپم گوگل را نقض کرده باشد با جریمه مواجه خواهد شد. البته جریمه دستی همواره به معنی حذف کلی صفحه از ایندکس گوگل نیست و در بسیاری موارد همراه با کاهش رتبه همراه است.

منبع:وبسیما

0

 

افزایش سرعت اینترنت و البته کاهش قیمت آن در سالهای اخیر موجب شده تا محتوای ویدئویی شانس بیشتری برای دیده شدن داشته باشد. تحقیقات نشان می دهد که تا سال 2021 نزدیک به 80 درصد از محتوای ارایه شده در اینترنت به صورت ویدئو خواهد بود.

تکنیک های سئو ویدئو

همچنین بررسی های آماری و نظرسنجی های اینترنتی نیز نشان می دهد که 43 درصد کاربران دسترسی به یک محتوای ویدئویی را به مطالعه یک مقاله یا دانلود کتاب الکترونیکی ترجیح می دهند.

بهترین تکنیک های سئو برای ویدئو

 

تا همینجا احتمالا قانع شده اید که توجه به ویدئو می تواند تاثیر مهمی بر موفقیت شما در سال 2018 در زمینه بازاریابی محتوا و سئو داشته باشد. در این بخش تلاش می کنیم تکنیک های سئو ویدئو را به شما معرفی کنیم.

محل بارگذاری  و تاثیر آن بر سئو ویدئو

اولین نکته ای که در ارایه محتوای ویدئویی باید به آن توجه کنیم فضای بارگذاری و انتشار آن است. در حال حاضر یوتیوب را می توان دومین موتور جستجوی دنیا بعد از گوگل دانست و در ایران آپارات دومین سایت پربازدید بعد از گوگل است.

این دو ابزار به شما کمک می کنند تا هزینه های مربوط به بارگذاری و انتشار محتوای ویدیویی خود را تا حد بسیار زیادی کاهش داده و البته شانس کسب جایگاه در نتایج گوگل را به شدت افزایش دهید.

در حال حاضر در 55 درصد نتایج جستجو حداقل یک ویدئو از طرف گوگل به کاربر پیشنهاد می شود که البته بیشتر آنها از سایت هایی مانند آپارات و یوتیوب هستند. به عبارت دیگر ویدئوهایی که در آپارت و یوتیوب هستند شانس بیشتری برای کسب جایگاه در نتایج گوگل داشته اند. می توان گفت تولید و انتشار ویدئو یکی از تکنیک هایی حیاتی برای سئو 2018 است.

با توجه به محدودیت دسترسی کاربران به یوتیوب در ایران، امکانات و تکنیک های سئو ویدئو در آن را بررسی نمی کنیم و از این ابزار عبور می کنیم..

رپورتاژ خبری چگونه در سئو شما تاثیر می‌گذارد؟

تکینک های سئو ویدئو در آپارات

ساخت کانال در آپارات به شما اجازه می دهد علاوه بر سایت خودتان فضایی برای ارایه محتوا و البته دیده شدن داشته باشید. معمولا ویدئویی که در آپارات قرار میدهید در مقایسه با زمانیکه خودتان مستقیما در سایت آن را بارگذاری و معرفی کنید، جایگاه بهتری در نتایج گوگل کسب می کند. علاوه براین، زمانیکه کاربران مستقیما در آپارات جستجو می کنند و یا در بخش ویدئوهای مشابه شما شانس دیده شدن خواهید داشت.

تکینک های سئو برای ویدئوهای آپارات

برای کسب جایگاه بهتر و افزایش بازدید ویدئو خود در آپارات نکات زیر را رعایت کنید.

  1. ترجیحا یک کانال رسمی در آپارات ایجاد کرده و کلیه اطلاعات مهم شامل آدرس سایت را در آن درج کنید.
  2. ویدئوهای خود را در دسته بندی های مشخص و تفکیک شده بارگذاری کنید. هر دسته بندی یک صفحه جدید برای شما در سایت آپارات ایجاد می کند. که به شما فرصت می دهد عبارت دیگری را نیز هدف گذاری کنید.
  3. براساس محتوای ویدئو و نیاز مخاطبین آنها را برچسب گذاری کنید. برچسب گذاری مهمترین فاکتور آپارات برای نمایش ویدئوهای مشابه است. این کار شانس شما را برای دیده شدن افزایش می دهد. همچنین برچسب گذاری لینک سازی داخلی ویدیوی شما را بهبود میبخشد.
  4. برای هر ویدئو متن توضیحات اختصاصی و مفید بنویسید و در این متن لینک صفحه یا مقاله مرتبط در سایت خود را قرار دهید.
  5. برای نمایش ویدئو در سایت خود ترجیحا به جای iframe از کد اسکریپت استفاده کنید.
  6. نظرات کاربران را رصد کرده و به خوبی پاسخ گوی آنها باشید.
  7. کپی رایت و آدرس سایت خود را بر روی ویدئوهای بارگذاری شده قرار دهید و به کپی رایت قرار داده شده توسط آپارات بسنده نکنید.

تکنیک های سئو ویدئو بر روی سایت خودمان

در بسیاری موارد ویدئو را مستقیما در سایت خودمان بارگذاری کرده و در دسترس کاربران قرار میدهیم. این کار هم جایگاه مقاله شما در نتایج جستجو را بهبود می دهد و هم شانس شما را برای کسب جایگاه در نتایج جستجوی ویدئو گوگل بالا میبرد. اگر ویدئو را مستقیما در سایت خودتان بارگذاری می کنید به نکات زیر توجه داشته باشید.

  • از پلیر های Flash استفاده نکنید و همیشه ویدئو را با پلیر HTML5 در دسترس کاربران قرار دهید.
  • ویدئو را در ابتدای مقاله و پس از یک یا دو پاراگراف قرار دهید. هرچقدر به انتهای مقاله نزدیک می شویم تاثیر و ارزش ویدئو کاهش می یابد.
  • از نشانه گذاری استاندارد برای ویدئو استفاده کنید. در صورت عدم استفاده از Schema شانس شما برای حضور در بخش Video در نتایج جستجوی گوگل بسیار پایین خواهد بود.
  • قبل از ویدئو یک تگ h2 اختصاصی برای آن ویدئو و در پایین آن یک فضای متنی برای ارایه توضیحات در مورد ویدئو داشته باشید. در صورت نشانه گذاری صحیح این اطلاعات نقش Title و  Description برای رتبه بندی ویدئوی شما خواهند داشت.
  • از ویدئوهای کوتاه و با حجم مناسب استفاده کنید. اگر زمان ویدئو بیشتر از 10 دقیقه و حجم آن بیشتر از 15 مگابایت باشد شانس دیده شدن آن توسط کاربر به شدت کاهش می یابد. این اعداد در موضوعات مختلف متفاوت است.
  • 15 ثانیه اول ویدئو اهمیت بسیار زیادی دارد بیشتر کاربران در این زمان تصمیم می گیرند که ویدئو را تا انتها تماشا کنند یا نه.

تصویر زیر نمونه نمایش ویدئوی نشانه گذاری شده در یکی از مقالات وبسیما با عنوان ثبت سایت در گوگل وبمستر است.

نحوه نمایش ویدئو در نتایج جستجوی گوگل

ویدئو را در سایت خودمان بارگذاری کنیم یا در آپارات

عوامل مختلفی بر این انتخاب تاثیرگذار هستند. به طور معمول ویدئوهایی که مستقیما برای بازاریابی محتوا تهیه می شوند مانند تیزرهای تبلیغاتی، معرفی محصولات، گزارش سمینار، بریده برنامه های تلویزیونی یا موضوعات تفریح و سرگرمی و … بهتر است در آپارات بارگذاری شوند زیرا هم هزینه هاستینگ شما را کاهش می دهند و هم شانس بیشتری برای دیده شدن خواهند داشت.

هرچقدر هم که استانداردهای سئو بر روی ویدئوهای شما در آپارات رعایت شود بازهم بازدیدکنندگان به سایت شما وارد نمی شوند. عملا این کار فقط موجب شناخته شدن بیشتر نام شما و جذب درصد کمی از بازدیدکنندگان علاقه مند را به همراه خواهد داشت.

اگر ویدئو اختصاصی در زمینه هایی مانند آموزش، خلاقیت، انگیزشی و … تولید کرده اید که مستقیما با محتوای یک صفحه از سایت شما در ارتباط هستند. پیشنهاد می کنیم با رعایت استانداردهای سئو ویدئو، در سایت خودتان بارگذاری و نمایش داده شوند.

این کار هم بر سئو سایت شما و کسب جایگاه بهتر تاثیرگذار است و هم زمان حضور کاربران در سایت را به شکل چشم گیری افزایش می دهد.

منبع:وبسیما

0

 


محبوب ترین ابزارهای موجود برای بررسی سئو خارجی یک سایت و بک لینک های آن Moz.com و Ahrefs.com‌ هستند. این ابزارهای قدرتمند، ربات های خزنده ای را طراحی کرده اند که تمامی صفحات وب را بررسی کرده و لینک سازی انجام گرفته در آنها را تحلیل می کنند. با این کار لیست دقیقی از تعداد لینک های خروجی،‌کیفیت لینک های خروجی، تعداد دامنه های یونیک، عبارات لینک شده و صفحات لینک دهنده ایجاد می شود.

با بررسی این اطلاعات فاکتورهایی مانند اعتبار دامنه، اعتبار صفحه و نمره اسپم سایت محاسبه می شوند. این اعداد به شما کمک می کنند که تصمیم گیری بهتری در مورد وضعیت سئو خارجی یک سایت داشته باشید.

مشکل اصلی در کار با این ابزارها عموما قیمت بالا و پرداخت از طریق کارت های بین المللی است. به عنوان مثال برای استفاده از ابزار Moz.com نیاز به پرداخت نزدیک به 300 دلار در ماه داریم که برای اکثر فعالان این عرصه در ایران مبلغ زیادی است. در این مقاله در نظر داریم راه حلی سریع و رایگان را به شما معرفی کنیم ولی پیش از آن بهتر است برخی اصطلاحات و کلمات را با هم مرور کنیم.

چه فاکتورهایی در بررسی اعتبار سایت اهمیت دارند؟

برای بررسی اعتبار یک سایت یا صفحه باید وضعیت لینک سازی آن را به اعداد و مفاهیم قابل مقایسه تبدیل کنیم. مهم ترین فاکتورهای آنالیز ما به شرح زیر هستند.

اعتبار دامنه یا Domain Authority

این مفهوم اولین بار توسط سایت Moz معرفی و تعریف شدکه در محاسبه آن بیش از 40 فاکتور تاثیرگذار هستند. برخی از مهمترین فاکتورها عبارتند از:

  • تعداد بک لینک های کل صفحات سایت
  • تعداد دامنه های اختصاصی که به دامنه شما لینک داده اند
  • تعداد بک لینک های ارزشمند به دامنه
  • اعتبار دامنه صفحاتی که به سایت شما لینک داده اند
  • و …
برای تعیین اعتبار سایت و اعتبار دامنه نزدیک به 40 فاکتور مهم در نظر گرفته می شود

اعتبار دامنه یک عدد بین 0 تا 100 است ولی نباید به آن نگاه خوب و بد داشته باشیم. نمی توان گفت فرضا اعتبار دامنه بالای 50 خوب است یا زیر 30 بد است. این فاکتور معمولا برای مقایسه دو سایت مورد استفاده قرار می گیرد و باید برای تعیین بهتر و بدتر مورد استفاده قرار گیرد.

اعتبار صفحه یا Page Authority

همانطور که فاکتور اعتبار دامنه برای کل سایت محاسبه می شود اعتبار صفحه نیز برای یک آدرس مشخص از آن دامنه تعیین می شود. ممکن است اعتبار یک صفحه از سایت از اعتبار دامنه آن بیشتر یا کمتر شود.

Page Authority برای مقایسه ارزش و اعتبار دو صفحه در اینترنت محاسبه می شود. بعنوان مثال می توانید مشخص کنید که از بین دو صفحه کدام یک برای دریافت بک لینک ارزشمندتر است.

نمره اسپم یا Spam Score

نمره اسپم نیز توسط کمپانی MOZ معرفی شده است و به شما کمک می کند درصد احتمال اسپمر بودن یک سایت را پیدا کنید. برای تعیین نمره اسپم یک سایت فاکتورهای زیادی تاثیرگذار هستند که برخی از مهمترین ها عبارتند از:

  • تعداد صفحات سایت زیاد باشد ولی تعداد بک لینک های آن کم.
  • بک لینک های عموما به یک یا چند آدرس مشخص از سایت شما هستند.
  • محتوای صفحات سایت کم یا بی ارزش است.
  • نشانه گذاری انجام شده در سایت غیرواقعی باشد.
  • درصد بک لینک هایی که با نام برند شما هستند کم است.
  • تعداد لینک های فالو و نوفالو سایت همخوانی ندارد و درصد زیادی از آنها فالو هستند.
  • تعداد بک لینک های سایت خیلی زیاد است.
  • بک لینک هایی که از سایت های دیگر دریافت شده در منوی اصلی بوده است.
  • تعداد کاراکترهای نام دامنه خیلی زیاد باشد.
  • و ….
spam score یکی از فاکتورهای مهم در تعیین اعتبار سایت است

نمره اسپم عددی بین 0 تا 17 است که در عمل درصد احتمال اسپمر بودن آن سایت را نشان می دهد. اگر نمره اسپم یک سایت بین 0 تا 4 باشد یعنی احتمال اسپمر بودن آن کمتر از 7.5 درصد است. اگر این نمره بین 5 تا 7 باشد این احتمال بین 10 تا 30 درصد خواهد بود.

اگر نمره اسپم یک سایت 8 باشد به احتمال 56 درصد اسپمر خواهد بود و برای نمره 9 این احتمال به 72 درصد میرسد. نمره های اسپم 13 به بالا یعنی که این سایت بدون شک یک سایت اسپمر است.

بررسی اعتبار سایت چه زمانی مورد نیاز است؟

شاید در اولین قدم کنجکاو باشید که وضعیت اعتبار سایت خودتان را بررسی کنید. به طور حتم این کار به شما دید درستی از فعالیت هایی که برای سئوی خارجی انجام داده اید خواهد داد. ولی در نظر داشته باشید که اعتبار یک سایت زمانی ارزشمند است که برای مقایسه با یک رقیب مورد استفاده قرار گیرد.

1- آنالیز رقبا

یکی از مهمترین کاربردهای بررسی اعتبار سایت،‌ آنالیز رقبا است. به عنوان مثال تصور کنید که میخواهید در عبارتی مانند “خرید خودرو” جایگاه کسب کنید. بهتر است ابتدا این عبارت را در گوگل جستجو کرده و لیستی از سایت هایی که هم اکنون جایگاه مناسبی دارند تهیه کنید.

در قدم بعدی اعتبار این سایت ها را بررسی کرده و با سایت خود مقایسه کنید. اگر اعتبار دامنه آنها پایین است یا نمره اسپم بالایی دارند یعنی شما شانس زیادی برای رقابت با آنها و کسب جایگاه بهتر دارید.

2- خرید بک لینک یا رپورتاژ آگهی

خرید بک لینک و ریپورتاژ آگهی روش هایی برای کسب بک لینک ارزشمند و بهبود وضعیت سئو شما هستند. با یک جستجوی ساده سایت های زیادی پیدا می کنید که پیشنهاد قیمت های متنوعی را برای خرید رپورتاژ آگهی یا خرید بک لینک ارایه داده اند.

قبل از انتخاب یک سایت باید اعتبار آن را به خوبی بررسی کنید. برای این کار اعتبار دامنه و نمره اسپم اهمیت بسیار زیادی خواهند داشت. سایت هایی که نمره اسپم 5 یا بالاتر دارند انتخاب مناسبی برای خرید رپورتاژ آگهی یا بک لینک نیستند. یا اگر اعتبار دامنه یک سایت کمتر از 30 باشد عملا گزینه مناسبی برای شما نخواهد بود.

چطور اعتبار یک سایت را بررسی کنیم؟

ابزارهایی مانند Moz برای این کار بسیار ایده آل هستند ولی شما یا باید اکانت غیررایگان تهیه کنید و یا دسترسی محدود به این اطلاعات خواهید داشت. وبسیما به تازگی ابزاری برای بررسی اعتبار سایت تهیه و معرفی کرده است که با استفاده از آن می توانید آدرس یک صفحه یا دامنه را وارد کرده و به سرعت مهمترین فاکتورهای لازم برای بررسی رقابت پذیری و ارزشمند بودن آن را دریافت کنید.

ابزار رایگان بررسی اعتبار سایت

در این ابزار اطلاعات مهمی مانند اعتبار دامنه، اعتبار صفحه، نمره اسپم، رتبه جهانی الکسا، رتبه کشوری الکسا، تعداد لینک های خارجی صفحه، تعداد لینک های داخلی صفحه و تعداد لینک های خارجی ارزشمند (فالو) به شما ارایه می شود و به شما کمک می کند تا دید بهتری از اعتبار سایت یا صفحه مورد نظر داشته باشید.

منبع:وبسیما

0

 

 از آنجا که صفحه تماس با ما یکی از پر بیننده ترین صفحات وب سایت است، محل بسیار مناسبی برای تبدیل بازدیدکننده به مشتری نیز می باشد. احتمالا بدون اینکه خودتان بدانید، در طراحی این صفحه دچار اشتباهاتی شده اید که اثری منفی بر نرخ تبدیل می گذارند. اگر مطمئن نیستید که صفحه تماس با ما وب سایت شما دچار اشکال است یا نه، در ادامه با ما همراه شوید. در این مقاله به 8 اشتباه رایجی که در طراحی صفحه تماس با ما رخ داده و سبب اثر گذاری منفی بر نرخ تبدیل می شود را بررسی کنیم. راه کارهای مناسب با هر مشکل نیز ارائه می شود.

صفحه تماس با ما در طراحی سایت اهمیت زیادی دارد

1. سایت به کلی صفحه تماس ندارد

بزرگ ترین اشتباهی که می تواند رخ بدهد، و البته واضح ترین آن ها نیز هست، عدم وجود صفحه تماس با ما می باشد. طراحی وب سایت های پشخصی همه گیر شده و در بسیاری از آنها طراحی صفحه تماس با ما نادیده گرفته می شود.

به جای صفحه تماس با ما، برخی از مالکین وب سایت ها به قرار دادن آیکون های صفحات اجتماعی در بخش بالایی وب سایت خود بسنده می کنند. این کار روشی عالی برای نشان دادن این نکته است که شما حضوری فعال در شبکه های اجتماعی دارید، اما برای افرادی که در هیچ یک از شبکه های اجتماعی عضو نیستند و یا کسانی که به دنبال کسب اطلاعات در رابطه با محصول یا خدمات شما هستند هیچ کمکی نمی کند.

راه حل ساده، طراحی صفحه تماس با ما است. زمانی که برای طراحی صفحه اصلی وقت بسیاری صرف کرده و آنرا با ویدیوهای HD و بکگراندparallax مزین کرده اید، عدم وجود صفحه تماس هیچ توجیهی ندارد. کاربران نمی توانند با شما تماس گرفته و ممکن است تصور کنند که به آنها اهمیتی نمی دهید.

باز طراحی سایت چیست؟

2. دسترسی به صفحه تماس سخت است

حتما تا به حال به این مساله برخورد کرده اید که هر چقدر که به دنبال صفحه تماس با ما می گردید آن را پیدا نمی کنید. تماس با مسئول وب سایت به بازی ای تبدیل می شود که شما در آن نقش بازیگر را دارید.

معمولا اگر صفحه تماس را در منوی ناوبری نیابید، احتمالاً در قسمت فوتر آن را پیدا می کنید. در حالیکه این کار به نظر مناسب و بدون مشکل می آید، اما برای کابران نامفهوم است. بدتر آن که در مواقعی برای پیدا کردن صفحه تماس گم شده، باید از سرچ گوگل کمک بگیریم.

بهتر است همیشه لینک صفحه تماس با ما را در منوی ناوبری وب سایت خود قرار دهید. آن را در بخش فوتر نگذارید چون ممکن است کاربر را خسته کرده و سبب شوید تا او سایت را ترک کند. این یعنی به دلیل طراحی بد رابط کاربری، یک مشتری بالقوه را از دست داده اید. با قرار دادن لینک صفحه تماس با ما در منوی ناوبری و استفاده از لغت ساده “تماس” یا Contact، بازی حدس زدن را از میان برده اید.

3. فیلدهای غیرضروری در طراحی فرم تماس

طراحی صفحه تماس یک هنر است و حرفه ای شدن در طراحی آن نیازمند تمرین بسیار می باشد. وقوع خطا در آن بسیار آسان است. صفحات تماس معمولاً به 2 دسته تقسیم می شوند؛ یا در آنها فیلدهای کافی وجود ندارد یا اینکه تعداد فیلدها در آن ها بسیار زیاد بوده و در برخی نام مادربزرگتان را هم از شما طلب می کنند! به این ها باید فیلد ترسناک درخواست شماره تلفن را نیز اضافه کرد.

کاربران می خواهند اطلاعاتی را که شما به آنها احتیاج دارید را در اختیارتان بگذارند، اما اگر ابزار اینکار را در اختیارشان قرار ندهید ممکن است مشتری دیگری را از دست بدهید. در طرف مقابل، کاربران زمان و حوصله کافی برای پر کردن تعداد زیادی فیلد، آن هم جهت اطلاع از اینکه کد تخفیف کار می کند یا نه، ندارند. همچنین اگر توضیحات لازم را برای هر فرم و نحوه پر کردن آنها ارائه نکنید، ممکن است باز هم نرخ تبدیل خود را کاهش دهید.

فرم تماس را با توجه به مقصود سایت و مخاطب هدف طراحی کنید. اگر کاربری حس کند که فرم قرار داده شده به او اجازه ی رفع نیازهایش را نمی دهد، آن فرم کارایی ندارد. اگر فرم بیش از 2 دقیقه برای پر کردن زمان ببرد، احتمالاً سوالات بی موردی را در فرم گنجانده اید. به طور معمول اضافه شدن هر فیلد اضافی به یک فرم می تواند شانس تکمیل آن توسط مشتری را تا 10 درصد کاهش دهد.

طراحی صفحه تماس با ما برای سایت

4. از نوع درخواست های ارسالی برای بهبود صفحه تماس با ما استفاده کنید

این مورد شاید ربطی به خود صفحه تماس نداشته باشد، اما آنالیز دقیق از درخواست های ثبت شده، می تواند موجب بهبود دیزاین صفحه تماس شما، ظاهر و جزییات آن خواهد شد. آنالیز کردن درخواست های ثبتی، به شما دید خوبی ازعلت تماس کاربران با شما خواهد داد. در نتیجه می توانید تغییرات دلخواه را برای افزایش کارایی صفحه و رضایت مشتریان انجام دهید.

موضوعاتی که کاربران در مورد آنها بیشترین پیام را ارسال می کنند انتخاب کنید. سپس آنها را در یک منوی dropdown قرار دهید. با این کار آنها می توانند نزدیک ترین موضوع را برای پیام خود از میان این موضوعات انتخاب کنند. تحلیل کردن همچنین سبب آگاهی از مشکلات احتمالی وب با توجه به تکرر و تعدد پیام های ارسالی خواهد شد.

تنها به پاسخ دادن به پیام ها بسنده نکنید. از پیام های ارسالی آمار تهیه کنید چرا که اگر کسی برای مشکلی با شما تماس بگیرد، احتمال آنکه فرد یا افراد دیگری نیز در مورد همان مساله با شما تماس بگیرند زیاد خواهد بود.

5. فرم تماس به تنهایی کارایی لازم را ندارد

فرم ها راهی ارتباطی عالی برای برقراری تماس هستند اما همیشه راحت ترین راه برای تماس گرفتن نیستند. معمولاً وقتی کاربری می خواهد با شما تماس بگیرد، برای امری مهم این کار را انجام می دهد بنابراین نباید او را محدود کنید. قرار دادن بیش از یک راه ارتباطی، شما را در دسترس تر خواهد کرد.

بهترین راه ارتباطی برای کاربران شما تماس تلفنی است اما اگر به هر دلیل نمیخواهید شماره تماس خود را بر روی صفحه قرار دهید، باید بیش از یک راه ارتباطی برای برقرای تماس با خود بر روی سایت قرار دهید. اگر نمی خواهید آدرس شرکت یا آدرس های الکترونیکی خود را بروی سایت بگذارید، می توانید از آیکون های معروف شبکه های اجتماعی استفاده کنید.

6. استفاده از روش های آنتی اسپم

دریافت پیام های اسپم و فرم های بی هدف می تواند برای شما آزاردهنده باشد و در مقابل استفاده از کپچا در طراحی فرم تماس سایت می تواند موجب کاهش نرخ تبدیل و آزار مخاطبین شما هنگام تکمیل فرم ها گردد. در صفحه تماس با ما معمولا با قراردادن چند فیلد اجباری مشکل اسپمرها برطرف می شود. در صورتیکه همچنان پیام های نامناسب دریافت می کنید پیشنهاد می کنیم که از سوالات ساده و کپچای آسان در این صفحه استفاده کنید.

7. کاربران از ارسال پیام خود مطمئن شوند

تنها به این دلیل که فرمی پر و ارسال شده است، به معنای آن نیست که پاسخ دادن به آن حتمی است. حتما بارها پیش آمده است که با صرف زمان، فرم های متعددی را در وب سایت های گوناگونی پر کرده و پس از ارسال آنها هیچ گاه پاسخی دریافت نکرده اید. این مساله سبب ناامیدی شما می شود، حس می کنید که هیچ کس پیام شما را ندیده و توجهی به آن نکرده است.

عدم توجه به پیام های ارسالی فرم، می تواند ضربه بزرگی به فرصت های احتمالی وارد کند. با این کار به کاربران نشان می دهید که در مدیریت وب سایت خود ضعف داشته و به ارتباط با مشتریان خود اهمیتی نمی دهید.

زمان تقریبی پاسخ گویی به فرم تماس مشخص باشد

برای حل این مشکل می توانید فرم خود را به یکی از ایمیل هایی که مرتباً آن را چک می کنید وصل کرده یا کسی را مسئول بررسی آن کنید. لزومی ندارد در سایت خود فرم تماس قرار دهید وقتی که قرار نیست به خود زحمت داده و پیام های ارسالی را پاسخ دهید.

برای احترام گذاشتن به کاربران می توانید پس از ارسال پیام توسط آنها، متنی را روی صفحه با این عنوان که “پیام شما را دریافت کردیم و در اسرع وقت آن را پاسخ خواهیم داد” بر روی صفحه نمایش دهید.

8. فرم هایی که کار نمی کنند

در برخی اوقات، قسمت هایی از وب سایت از کار می افتند. این ها بخشی از طبیعت کار است اما این بدین معنی نیست این نواقص باید حل نشده باقی بمانند. فرم ها می توانند به شکل های مختلفی از کار بیفتند. از دکمه های ارسال گرفته که فرم را ارسال نکرده تا فرم هایی که با وجود تکمیل تمام فیلدها توسط کاربر، پیغام تایید را نمایش نداده و به ارسال پیغام خطا ادامه می دهند. فرم ها به دلایل عجیبی از کار می افتند.

اگرچه در بیشتر اوقات از کار افتادن فرم تماس تقصیر طراح نیست، مخصوصا در مواردی که از فرم های آماده استفاده می کنید، اما اهمیتی این موضوع اهمیتی برای بازدیدکنندگان ندارد. آنها به دنبال بهانه هستند تا وب سایت را ترک کنند. بسته به برنامه ریزی و حجم پیام های دریافتی، بایستی به طور ماهانه فرم خود را چک کنید، خصوصا اگر به تازگی پیامی دریافت نکرده اید. این کار به شما اجازه می دهد تا از وجود هرگونه اخلال در فرم پیش از کاربر اطلاع پیدا کرده و آن را رفع کنید.

همواره در حال ارتقای صفحه تماس خود باشید

حتی با وجود رفع تمامی مشکلات بالا، تکمیل فرم تماس خود را رها نکنید. احتمالا باز هم حفره هایی وجود دارند که سبب از دست رفتن مشتریان می شوند. دیگر بخش هایی که باید به آنها توجه نشان دهید، تست A/B، نوع بیان به کار رفته در دکمه های فرم و کاهش اصطکاک فرم تماس است.

منبع:وبسیما