تاثیر تشویق و تنبیه بر عملکرد تحصیلی دانش آموزان دوره ی ابتدایی
بیان مسئله:
عملکرد تحصیلی (افت یا پیشرفت تحصیلی) تحت تأثیر ابعاد متعدد زیستی، روانی و اجتماعی قرار دارد.این عوامل در چهار گروه شامل عوامل مربوط به دانشآموز، خانوداه، مدرسه و دانشگاه و عوامل مربوط به اجتماع و محیط خارج از مدرسه دستهبندی میشوند. اهمیت تأثیر پیشرفت تحصیلی در سلامت روانی دانشآموزان به حدیاست که برخی از متخصصان آن را حداقل تا نیمهی دوم دوره نوجوانی معیار اساسی برای تشخیص عملکرد سالم دانستهاند. به عقیده ایشان نوجوانانی که علیرغم برخورداری از هوشبر طبیعی کارکرد رضایتبخشی در مدرسه نداشته باشند، مسائل روانی قابلملاحظهای نشان خواهند داد. پیشرفت تحصیلی را به عنوان شاهدی برای سلامت روانی دانشآموزان ارزیابی نمودهاند.
موفقیت یا شکست تحصیلی همانطور که از عوامل مختلفی چون نظام آموزشی، سازمان مدرسه و عوامل آن مانند کتاب، معلم، مدیر و نیز خانواده و ویژگیهای شخصی و فردی دانشآموزان ریشه میگیرد، آثار و پیامدهای مختلفی را نیز در ابعاد اجتماعی و فردی برجای میگذارد.
عوامل مختلف و متعددی از قبیل بهره هوشی، خانواده، مدرسه و معلمان، تغذیه و بهداشت، انگیزه، رقابت، پایگاه اجتماعی و اقتصادی خانواده، سواد والدین، جامعه و معیارهای ارزشی و اخلاقی آن، عزت نفس دانشآموزان، تشویق و تنبیه دانشآموزان و... همگی میتوانند بر عملکرد تحصیلی دانشآموزان اثر بگذارند.
- لینک منبع
تاریخ: سه شنبه , 03 مرداد 1402 (22:29)
- گزارش تخلف مطلب